ΣΥΡΙΖΑ: Οι αποκαλύψεις της πρώην εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου για τη Novartis αποδομούν το αφήγημα της ΝΔ

237

Οι φράσεις της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση Novartis ότι «πρόκειται για ένα μεγάλο σκάνδαλο και καλώς ερευνάται» και πως «η πίεση που έχει ασκηθεί από κάποιους κατηγορούμενους  με όλα τα μέσα (μηνύσεις, στοχοποίηση κλπ) στους εισαγγελείς διαφοράς είναι πρωτοφανής και αθέμιτη», καταρρίπτουν πλήρως σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ την κατασκευασμένη επιχείρηση της Νέας Δημοκρατίας να μετατρέψει το αυταπόδεικτο και διεθνές σκάνδαλο σε σκευωρία.

Όπως επισημαίνεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προφανής στόχος του κυβερνώντος κόμματος ήταν και είναι να παγώσει η έρευνα στην οποία εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. «Δεν τα κατάφεραν και δεν θα τα καταφέρουν», προσθέτουν οι ίδιες πηγές. «Τώρα έγινε απολύτως αντιληπτό γιατί προσπάθησαν να παραποιήσουν την κατάθεση της κ. Δημητρίου. Φοβόντουσαν την αλήθεια και όσα συγκλονιστικά αποκαλύφθηκαν σήμερα στο πλαίσιο της προανακριτικής επιτροπής. Η μαρτυρία της Ξένης Δημητρίου ήταν ποταμός. Η πρώην εισαγγελέας προχώρησε σε 5 συγκλονιστικές αποκαλύψεις, αποδομώντας πλήρως το αφήγημα της ΝΔ:

– Για τον πρώην οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος και αυτός χρόνια μετά την αποχώρησή του “θυμήθηκε” εξωθεσμικές  πιέσεις, αποκάλυψε ότι  για 3 χρόνια (2014-2017) κρατούσε στο συρτάρι υποθέσεις για off shore τριών πρώην υπουργών της ΝΔ. Η υπόθεση ήταν γνωστή από τότε και στην Ελένη Ράικου. Αποτέλεσμα της μεθόδευσης ήταν να παραγραφούν τα αδικήματα των τριών πρώην υπουργών.

– Ο κ. Αθανασίου δεν προήχθη στο δικαστικό σώμα εξαιτίας της συγκεκριμένης υπόθεσης, αλλά και για το γεγονός ότι σε συνάντηση εισαγγελέων στη Χάγη, προκειμένου να ανταλλάξουν στοιχεία σχετικά με τα Panama papers, είπε ψέματα στην υπηρεσία του ότι πήγε ενώ αυτό δεν συνέβη.

– Οι Ράικου και Αγγελής επινόησαν τις καταγγελίες κατά του Παπαγγελόπουλου, ένα χρόνο μετά την αποχώρησή τους από τις θέσεις που κατείχαν. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους, δεν είχαν αναφέρει το παραμικρό για όσα όψιμα καταγγέλλουν τώρα περί εκβιασμών, πιέσεων και Ρασπούτιν.

– Η κ. Ράικου δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην Εισαγγελία Διαφθοράς από την ώρα που μπήκαν λεφτά από την Novartis στον κοινό λογαριασμό που διατηρούσε με το σύζυγό της.

– Ο Μανιαδάκης δεν είναι αξιόπιστος μάρτυρας από τη στιγμή που «είπε όσα είπε» μόνο όταν κατέστη κατηγορούμενος».

Η κατάθεση της κ. Δημητρίου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής θα συνεχιστεί αύριο.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here