Συνάντηση του Θοδωρικάκου σήμερα με την ΠΟΕ – ΟΤΑ

295

Τα προβλήματα των εργαζομένων στους δήμους θα τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα στις 11:00 ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και εκπρόσωποι της ΠΟΕ -ΟΤΑ.

«Ο κ. Θεοδωρικάκος ουδέποτε αρνήθηκε ή απέφυγε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων των ΟΤΑ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου, αλλά πάντοτε ανταποκρίνεται θετικά σε ανάλογα αιτήματα», επισημαίνουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, απαντώντας σε Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας.

Υπενθυμίζεται, ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προγραμματίσει στάση εργασίας για αύριο, από τις 7:00 έως τις 12:00, και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στις 9, με αίτημα τη συνάντηση με τον κ. Θεοδωρικάκο.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους επιδιώκουν να θέσουν στον υπουργό τέσσερα βασικά θέματα:

-Την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των Δήμων είτε με ισχνές πλειοψηφίες Δημοτικών Συμβουλίων (Άρθρο 178) είτε μέσω Οικονομικών Επιτροπών λόγω των εκτάκτων μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του κορονοϊού.

– Τις άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. προκειμένου να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

-Τη διατήρηση τόσο του καθεστώτος ασφάλισης των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.), όσο και του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας σε όσους σήμερα το λαμβάνουν και η επέκτασή του και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων που δικαιούνται να το λάβουν.

-Την άμεση κατάργηση της απαράδεκτης και σκανδαλώδους διάταξης που επιτρέπει ένας Δήμος να ενοικιάζει τον μηχανολογικό του εξοπλισμό σε εργολάβους για να τους αναθέτουν υπηρεσίες (π.χ. καθαριότητα κ.λπ.).

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ