Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

313

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης δια του εκπροσώπου της Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και το Τμήμα Δικαιωμάτων του Παιδιού (Children’s Rights Division) του Συμβουλίου της Ευρώπης δια της εκπροσώπου του Regina Jensdottir υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας με στόχο τον πολλαπλασιασμό των μηνυμάτων της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, και o Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, σε μεταξύ τους συνάντηση στην Κομοτηνή, αποφάσισαν να δρομολογήσουν δράσεις από κοινού, προκειμένου να φτάσουν τα μηνύματα της καμπάνιας σε εκπαιδευτικούς, γονείς, παιδιά, σε όλη την τοπική κοινωνία. Παρόντες στην συνάντηση ήταν η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Ζωή Κοσμίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Τζιχάν Ιμάμογλου και η Ειδική Σύμβουλος Παιδείας Αλεξάνδρα Γκουλιάμα.

Ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος μεταξύ άλλων τόνισε: «Με το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπογράψαμε με την κ. Έλενα Ράπτη, συντονίστρια στην Ελλάδα της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει με τις δυνάμεις της σε μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα που κάνουμε στην κατεύθυνση της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία των πιο αδύναμων ομάδων του πληθυσμού, το οποίο σε αυτήν την περίπτωση είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς αφορά στα παιδιά».

Η Έλενα Ράπτη μεταξύ άλλων ανέφερε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που ολοένα και περισσότερες Περιφέρειες επιλέγουν να συνεργαστούν με το Συμβούλιο της Ευρώπης και να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία για την προστασία των παιδιών. Είναι πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι η ενημέρωση θα φτάσει σε γονείς και παιδιά μέσα από τα ενημερωτικά εργαλεία της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Δικός μου ρόλος ο συντονισμός αυτών των πρωτοβουλιών με την Περιφέρεια, καθώς και η διασφάλιση ότι όλες οι ενέργειες θα γίνουν βάσει των προδιαγραφών του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ