Το Συκούριο τιμά τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη-Εκδηλώσεις με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

579

Πλούσιες και φέτος οι θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμή των πολιούχων του Συκουρίου ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σε συνδιοργάνωση της Δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου, του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας Δήμου Τεμπών και της τοπικής εκκλησίας.

Φέτος στις εκδηλώσεις ιδιαίτερη αίγλη φέρνει η παρουσία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού η οποία με την παρουσία της θα τιμήσει τη μνήμη των Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το Συκούριο αλλά και το Δήμο Τεμπών γενικότερα.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΪΟΥ

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων, το Λαογραφικό Μουσείο Συκουρίου του Δήμου Τεμπών «Ιωάννης Πράπας» ανοίγει από τις 09:00 έως τις 22:00, για να παρουσιάσει στο κοινό τα πολύτιμα παραδοσιακά εκθέματα που διαθέτει.

Επίσης από τις 09:30 έως και τις 11:30, οι υπεύθυνοι του Μουσείου θα υποδεχτούν τα παιδιά της Α’ και Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου με τους δασκάλους τους και θα πραγματοποιηθεί δραστηριότητα με Θέμα: «Βλέπε – Άκου – Ζωγράφισε και Γεύσου παραδοσιακούς λουκουμάδες»

– ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΪΟΥ

18:00 Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του Κισσάβου και Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών με απονομή κυπέλλου και μεταλλίων.

19:00Ομιλία με θέμα «Υπερπροστασία της Ελληνίδας μητέρας» με ομιλήτρια την ψυχολόγο κ. Ισιδώρα Πράπα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκουρίου από το Σύλλογο Γυναικών Συκουρίου.

– ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΪΟΥ

09:00 Σκοπευτικοί αγώνες από τον Κυνηγετικό Σύλλογο περ. Συκουρίου στο Σκοπευτήριο του Συλλόγου.

19:00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης-Τυρνάβου, Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη Νικηφόρου Κοντογιάννη.

21:30 Μουσική συναυλία στην Πλατεία Θέμιδος από τη φημισμένη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού με παλιές αγαπημένες μελωδίες.

– ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ, ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

07:00 Όρθος- Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης-Τυρνάβου, Πανοσιολογιοτάτου Σέργιου Παραλίκα – Λιτάνευση εικόνας των Πολιούχων με τη συνοδεία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού και αγήματος του 1ουΣυστήματος Προσκόπων Συκουρίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ

Μουσικό Αφιέρωμα στις δεκαετίες 1960-1970 από τη Φιλαρμονική του Δήμου Τεμπών και την Παιδική χορωδία, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (Μπάρος).

Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων έχουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Τεμπών – ΔΟΠΕΠΤ και η Δ.Κ. Συκουρίου

Η ΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ

Το πρώτο μουσικό τμήμα του Πολεμικού Ναυτικού συγκροτήθηκε το 1879. Από τη σύστασή της, η Μουσική του Π.Ν. επιβαίνουσα πολεμικού πλοίου, με ιδιαίτερα σημαντική την υπηρεσία της επί του ένδοξου θωρηκτού ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ, ακολούθησε τον Στόλο σε όλους τους αγώνες του για την απελευθέρωση των υπόδουλων νησιών του Αιγαίου και την προάσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Μουσικής κατέχει και η συμμετοχή της στις τελετές των Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξήχθηκαν στην Αθήνα το 1896 και το 2004. Σήμερα, η Μουσική του Π.Ν. με έδρα της το Ναυτικό Οχυρό Βοτανικού, με τη συνεχή και εντατική εκπαίδευση των στελεχών της υπό την ηγεσία άξιων Αρχιμουσικών, έχει εξελιχθεί σε μια συμφωνική μπάντα με προγράμματα συναυλιών που απαιτούν πλήρως καταρτισμένους κι εκπαιδευμένους μουσικούς. Η Μουσική του Π.Ν. συμμετέχοντας σε εθνικές, τοπικές και θρησκευτικές εορτές και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους συνδετικούς κρίκους μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και των πολιτών, ενώ με την παρουσία της σε Διεθνή Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών, έχει αναδειχθεί σε έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό.

 

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here