Συγκινεί η αυτοθυσία Λαρισαίου αστυνομικού- Δέχτηκε επίθεση για να σώσει οικογένεια

1226

Η αυταπάρνηση, η αυτοθυσία και το ενδιαφέρον για το κοινό καλό, ξεχωρίζει έναν καλό Αστυνομικό, λένε όσοι γνωρίζουν. Στην περίπτωση του κ. Μιχάλη Αβέλλα, τα παραπάνω λόγια βρίσκουν απόλυτη εφαρμογή, καθώς το απόγευμα της Τρίτης έθεσε την ζωή του σε κίνδυνο για να σωθεί μια ολόκληρη οικογένεια από την τραγωδία που ερχόταν. Το γεγονός έλαβε χώρα σε χωριό έξω από την Λάρισα και μάλλον ο κ. Αβέλλας δεν θα το ξεχάσει ποτέ.
Όλα ξεκίνησαν όταν σε γειτονικό σπίτι του κ. Αβέλλα άρχισε να εξελίσσεται ένα σκηνικό τρόμου. Μια γυναίκα, η οποία πάσχει από ψυχική ασθένεια, είχε αρπάξει ένα κουζινομάχαιρο και καταδίωκε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Στο παρελθόν, είχαν ξανασυμβεί διαφορά γεγονότα, όχι όμως τόσο σοβαρά, και ο κ. Αβέλλας πάντα επενέβαινε και βοηθούσε την κατάσταση.

Προχθές το απόγευμα όμως, τα πράγματα έγιναν επικίνδυνα. Τα μέλη της οικογενείας μη μπορώντας να αντιδράσουν, μιας και η γυναικά βρισκόταν εκτός έλεγχου, φώναξαν τον γείτονα, τους κ Αβέλλα, να επέμβει. Ο κ. Αβέλλας, παρότι βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, μπήκε στο σπίτι και παρά την κατάσταση της γυναίκας προσπάθησε με ηρεμία να την αφοπλίσει. Πάνω σ’ αύτη του την προσπάθεια τον τραυμάτισε, ευτυχώς ελαφρά, σε χέρια και κεφάλι. Με την έγκαιρη επέμβαση του και κυρίως με το θάρρος και την ηρεμία του, η γυναίκα αφοπλίστηκε χωρίς να υπάρξει πιο άσχημη κατάληξη και να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Ο ίδιος ο αστυνομικός, μοιράστηκε την εμπειρία του στο facebook με λόγια που συγκλονίζουν.

Δείτε την ανάρτηση του:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here