Στον εισαγγελέα στέλνει ο Χρυσοχοΐδης όσους πιστεύουν ότι «δεν υπάρχει κορονοϊός»

275

Στον εισαγγελέα θα παραπέμπονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όσοι προβαίνουν δημοσίως σε αναφορές περί «θεωριών συνωμοσίας» που αφορούν τον κορονοϊό καθώς όλο και πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό οι αναρτήσεις στα social media και σε μικρής απήχησης ιστοσελίδες που αναφέρουν ότι η πανδημία δεν υπάρχει και πως όσα ζούμε εδράζονται σε άλλου είδους συμφέροντα που εξυπηρετούν κάποιους μεγαλοσχήμονες που αποφασίζουν για τις τύχες του κόσμου.

Μάλιστα στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως οι αναρτήσεις που παροτρύνουν τον κόσμο να μην φοράει μάσκες στους κλειστούς χώρους και να μην τηρεί τα προβλεπόμενα από τις υγειονομικές αρχές και την πολιτεία μέτρα προστασίας.

«Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για θεωρίες συνωμοσίας, θα πάρουμε όλα τα μέτρα να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, δίνοντας εντολή στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να στείλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υλικό αναρτήσεων στο Διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, «θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here