Στο Ζάγκρεμπ για το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την Τετάρτη ο πρωθυπουργός

280

Στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας θα βρεθεί αύριο και μεθαύριο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συμμετάσχει στο καταστατικό και εκλογικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Από το συνέδριο αναμένεται να εκλεγεί η νέα ηγεσία της Ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου και των νέων αντιπροέδρων. Τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες είναι η κλιματική αλλαγή, οι εξελίξεις στα δυτικά Βαλκάνια και οι πολιτικές στήριξης της Ευρωπαϊκής νεολαίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου, το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού διαμορφώνεται ως εξής:

  • Την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου, στις 16.00 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει ως ειδικός προσκεκλημένος σε εκδήλωση με θέμα τη συμμετοχή της νεολαίας στην ευρωπαϊκή πολιτική. Στη συνέχεια, στις 17.45 ώρα Ελλάδας, ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε πάνελ του δικτύου νέων Eυρωβουλευτών του ΕΛΚ. Στις 21.00 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ.
    Την ίδια ημέρα έχουν προγραμματιστεί διμερείς συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Brexit, Michel Barnier, τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας Ludovic Orban, την Πρωθυπουργό της Νορβηγίας Erna Solberg και τον πρώην Καγκελάριο της Αυστρίας Sebastian Kurz.
  • Την Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, στις 09.00 (ώρα Ελλάδας) ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Andrej Plenkovic.
    Στις 11.00 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε πάνελ με θέμα τις πρωτοβουλίες του ΕΛΚ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στις 12.50 ώρα Ελλάδας αναμένεται η κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού στην ολομέλεια του Συνεδρίου του ΕΛΚ.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here