Στο επίκεντρο συναντήσεων η χορήγηση βίζας σε τουρίστες από χώρες εκτός Σένγκεν

253

Η εξεύρεση των βέλτιστων πρακτικών για να διευκολυνθεί η διαδικασία χορήγησης βίζας σε τουρίστες που προέρχονται από χώρες εκτός Σένγκεν (Ρωσία, Κίνα), ήταν το κύριο αντικείμενο της συνάντησης που είχαν ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λ. Οικονόμου.

Το συγκεκριμένο ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κίνα, που άνοιξε το δρόμο για την ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ προ ημερών είχε γίνει συνάντηση για το ίδιο θέμα του υφυπουργού Τουρισμού, με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση

Στην συνάντηση, στην οποία μετείχαν ο υφυπουργός Τουρισμού, Μ. Κόνσολας και ο γενικός γραμματέας Τουρισμού, Κ. Λούλης συμφωνήθηκε, σε πρώτο επίπεδο, η ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό των ελληνικών προξενείων σε αυτές τις χώρες.

Στην συνάντηση , συζητήθηκε επίσης,το ζήτημα της έγκαιρης στελέχωσης στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές, των υπηρεσιών της Τουριστικής Αστυνομίας, αλλά και της εντατικοποίησης των ελέγχων για την άγρα πελατών και τις παράνομες ξεναγήσεις.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here