Στην Λάρισα αντιπροσωπεία από τη Μιραφλόρες του Περού

606

Στη Λάρισα θα βρίσκεται από τη Δευτέρα 10/6 μέχρι και το Σάββατο 15/6 αντιπροσωπεία της πόλης του Περού Μιραφλόρες που μετέχει και αυτή, όπως και η Λάρισα στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Διεθνούς Αστικής Συνεργασίας (IUC) που κύριο αντικείμενο έχει την συνεργασία σε θέματα βιώσιμης αστικής κινητικότητας, αστικού πρασίνου καθώς και διαχείρισης ενέργειας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού την περουβιανή πόλη είχε επισκεφθεί για συναντήσεις εργασίας κατά το διάστημα από 28/1/2019 έως 31/1/2019  αντιπροσωπεία του δήμου Λαρισαίων με επικεφαλής τον αναπληρωτή δήμαρχο Γιώργο Σούλτη. Στη διάρκεια της επίσκεψης στο Περού ο δήμαρχος της Μιραφλόρες  Louis Molina Arles επέδωσε επίσημη πρόταση αδελφοποίησης των δύο πόλεων, κάτι που θα συμβεί σε επίσημη τελετή στο δημαρχείο Λάρισας την Πέμπτη 13/6, στις 7 μμ.

Η αδελφοποίηση αυτή θα υλοποιηθεί μέσα από ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων και ανταλλαγών στους τομείς του πολιτισμού και των παραδόσεων, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, του τουρισμού, της τοπικής παραγωγής, με αμοιβαία οφέλη για την τοπική οικονομία, ενώ θα ενισχυθεί και μέσω της συνεργασίας σε τεχνικά θέματα που έχει ήδη ξεκινήσει μέσω του προγράμματος International Urban Cooperation.

Το πρόγραμμα της υποδοχής στη Λάρισα της περουβιανής αντιπροσωπείας θα ξεκινήσει την Δευτέρα με την επίσημη υποδοχή και την έπαρση των σημαιών των δύο χωρών στην κεντρική πλατεία, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου Λαρισαίων. Στη διάρκεια των επαφών στη Λάρισα της αντιπροσωπείας της Μιραφλόρες θα οριστικοποιηθεί και το Τοπικό Σχέδιο Δράσης πάνω στις θεματικές συνεργασίας που επιλέχθηκαν.

Λίγα λόγια για την πόλη του Περού

Ο Δήμος Μιραφλόρες είναι περιφερειακός δήμος της πρωτεύουσας του Περού, Λίμα, με πληθυσμό 80.000 κατοίκων, ενώ λόγω του τουριστικού του χαρακτήρα φιλοξενεί πάνω από 500.000 επισκέπτες το χρόνο. Η Μιραφλόρες αποτελεί το κύριο κέντρο της Λίμα για οικονομικές, γαστρονομικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες..

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here