Στην «αγκαλιά» της BC Partners οδεύει η Forthnet

375

Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως το τίμημα κινήθηκε αρκετά πάνω από τα 40 εκατ. ευρώ.

Το σύνολο των απαιτήσεων και των μετοχών της Forthnet προσφέρθηκε να πάρει από τις πιστώτριες τράπεζες η United Group, συμφερόντων της BC Partners, ενώ χρηματοδοτεί και την ενδιάμεση περίοδο μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Δεν ζήτησε, δηλαδή, τίποτα από τις τράπεζες.

Με τέτοια δεσμευτική πρόταση ήταν φυσικό η United Group να επιλεγεί για αποκλειστικότητα διαπραγματεύσεων που, όπως φαίνεται, θα καταλήξουν στη μεταβίβαση ολόκληρου του ποσού των δανείων ύψους 310 εκατ., αλλά και του ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου που ελέγχουν οι τράπεζες και το οποίο προσεγγίζει το ένα τρίτο του συνόλου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αυτό αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες, οι οποίες προσθέτουν πως το τίμημα κινήθηκε αρκετά πάνω από τα 40 εκατ. ευρώ. Ομως, το τελικό κόστος της κίνησης της BC Partners, επικεφαλής της οποίας είναι ο Νίκος Σταθόπουλος, αναμένεται να είναι σημαντικά υψηλότερο, αφού με βάση τα προβλεπόμενα για την κεφαλαιαγορά οδηγείται προς υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου. Με δεδομένη την κεφαλαιοποίηση της Forthnet στο κλείσιμο της Παρασκευής (51,7 εκατ.) και ένα υποθετικό υπερτίμημα της τάξεως του 20%, ενδέχεται να πληρώσει άλλα τόσα για τις υπόλοιπες μετοχές, πιθανολογούν πηγές της χρηματιστηριακής αγοράς.

«Σε συνδυασμό με την ενδιάμεση χρηματοδότηση μπορεί κανείς να μιλήσει για ένα deal της τάξεως των 100 εκατομμυρίων ευρώ, εφόσον τελικά υπογράψουν με τις τράπεζες», αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. Οι άλλες δύο δεσμευτικές προσφορές που είχαν στα χέρια τους οι τράπεζες από την προηγούμενη Παρασκευή ήταν της Duet Private Equity και του ομίλου Κυριακού. Αμφότερες είχαν πιο «σύνθετη» αρχιτεκτονική, ειδικά αυτή του δεύτερου, εξηγούν τραπεζικοί κύκλοι. Η United Group, που μπήκε στη διεκδίκηση της Forthnet στα μέσα Μαρτίου, μόλις πέρυσι εξαγοράστηκε από όχημα συμφερόντων της BC Partners, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου, σε μια συναλλαγή που την αποτίμησε στα 2,568 δισεκατομμύρια ευρώ. Η United απέκτησε πρόσφατα και τη Vivacom, τη μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή της Βουλγαρίας, η οποία με τη σειρά της έχει εξαγοράσει την Telekom Albania από τον ΟΤΕ. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνεται και η κροατική Tele2. Υπενθυμίζεται πως η BC Partners διεκδίκησε και τη Wind, σε μια διαδικασία που όμως εγκαταλείφθηκε από τους πωλητές στα τέλη του προηγούμενου έτους.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ