Στη Βουλγαρία τα χορωδιακά σύνολα musicArte Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας

312

Με μια εξαιρετική παρουσία στη Βουλγαρία ολοκλήρωσαν την πλούσια καλλιτεχνική χρονιά η Μικτή και η Νεανική Χορωδία musicArteτου Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας όπου συμμετείχαν στο 9οΘερινό Μουσικό Σεμινάριο Χορωδιών και Οργανικών Συνόλων στο γραφικό Μπάνσκο από 29 Ιουνίου ως 2 Ιουλίου 2019. Τη διοργάνωση για το μακρόχρονο και σημαντικό εκπαιδευτικό θεσμό για την όμορφη κωμόπολη της νότιας Βουλγαρίας είχε το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας υπό την αιγίδα του Δήμου Μπάνσκο.

Στην τετραήμερη διοργάνωση μουσικής πανδαισίας συναντήθηκαν χορωδοί και φιλόμουσοι από χορωδιακά σύνολα από διάφορες πόλης της Ελλάδας(Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ελασσόνα, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Καστοριά, Φάρσαλα, Σπάρτη, Λάρισα). Οι 180 περίπου συμμετέχοντες χορωδοί  και μουσικοί κατά τη διάρκεια των ατομικών, ομαδικών και μικτών σεμιναρίων είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις μουσικές τους γνώσεις, να γνωριστούνκαι να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το κοινό τους ενδιαφέρον – την μουσική τέχνη.

Τόσοη μικτή χορωδία όσο και η νεανική χορωδία musicArte του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας παρουσίασαν ένα απαιτητικό και ευχάριστο ρεπερτόριο κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού και απέσπασαν κολακευτικά σχόλια για την απόδοσή τους στη συναυλία που δόθηκε στο πανέμορφο δημοτικό θέατρο του Μπάνσκο. Κατά την απονομήτων διπλωμάτων συμμετοχήςο Διευθυντής του ΣΩΛκ. Ιωάννης Γράμψας συνεχάρη τους χορωδούς και το μαέστρο για την συμβολή τους στη διάδοση της πολυφωνικής μουσικής τέχνης και έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο ζήλο τους για διαρκή δια βίου μάθηση και εκπαίδευση.

Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια μουσικής κ. Έφη Φαρμάκη. Τη διδασκαλία και διεύθυνση των χορωδιακών συνόλων musicArte είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Η 65μελής αποστολή του Μ.Σ. Ελασσόνας κατά την παραμονή τους στη Βουλγαρία είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τα αξιοθέατα με τα δρομάκια της γραφικής κωμόπολης πόλης, το χιονοδρομικό κέντρο με το μεγάλο τελεφερίκ και να γευτούν τα παραδοσιακά τοπικά πιάτα στα ταβερνάκια. Επίσης χορωδοί και συνοδοί επισκεφτήκαν και ξεναγήθηκαν στην πρωτεύουσα Σόφια. Παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στο καθεδρικό ναό Αλεξάντερ Νιέφσκι όπου έψαλε η φημισμένη χορωδία της όπερας της Σόφιας. Επίσης επισκέφτηκαν το Σαντάνσκι και το επιβλητικό οχηρό Ρούπελ στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here