Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα στήριξης, σύμφωνα με τον ΣΕΒ

366

Να αξιοποιήσουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση κάλεσε τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Θεόδωρος Φέσσας, επισημαίνοντας ότι «βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση και ανταποκρίνονται στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης». Ο κ. Φέσσας χαρακτήρισε απολύτως απαραίτητη την απευθείας ενίσχυση του εισοδήματος εργαζομένων και επιχειρήσεων που σταματούν ή περιορίζουν τη λειτουργία τους και σημείωσε: «Τόσο για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν όσο και γι’ αυτά που πιθανώς θα ακολουθήσουν, ευελπιστούμε ότι η πολιτεία θα αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που παρέχουν οι αποφάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων, ώστε επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να υποστούν τις μικρότερες δυνατές συνέπειες.

Πρώτα η υγεία

Για τις ελληνικές επιχειρήσεις, αυτό που έχει σήμερα ύψιστη προτεραιότητα είναι η προστασία της υγείας των εργαζομένων. Γι’ αυτό συνεργαζόμαστε με την πολιτεία και με τους εργαζομένους μας, ώστε να επιβραδυνθεί η διάδοση του ιού και το ελληνικό σύστημα υγείας να αντέξει στις τεράστιες υγειονομικές ανάγκες που διαμορφώνουν οι έκτακτες συνθήκες».

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πλειονότητα των επιχειρήσεων στη χώρα, λόγω της διακοπής ή του περιορισμού της λειτουργίας τους, η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώνεται, καθώς μειώνεται ταυτόχρονα τόσο η κατανάλωση όσο και η παραγωγή.

Οσες επιχειρήσεις πρέπει και μπορούν να λειτουργούν, θα ανταποκριθούν υπηρετώντας τις ανάγκες των πολιτών. Η προσπάθεια θα πετύχει εάν όλοι οι κοινωνικοί εταίροι, εργαζόμενοι, επιχειρήσεις και κράτος, συνεργαστούν και συνεχίσουν να λειτουργούν με αποτελεσματικότητα και συνέπεια.

Για τον ΣΕΒ και τις επιχειρήσεις-μέλη του προέχει, επίσης, και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό, εκτός από τη συνεργασία, χρειάζεται και η απαραίτητη στήριξη. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση και ανταποκρίνονται στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης. Ο ΣΕΒ τα στηρίζει και ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να τα αξιοποιήσουν. «Η δέσμευση του πρωθυπουργού, αλλά και των ηγετών της Ε.Ε., ότι θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης, είναι και δική μας δέσμευση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ και κατέληξε:

«Αργά ή γρήγορα, η κανονικότητα θα επανέλθει. Και τότε θα είμαστε πάλι όλοι στη θέση μας, για να βρει η επόμενη μέρα την οικονομία μας ισχυρή και την κοινωνία μας όρθια».

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here