Σοβαρές υγειονομικές ελλείψεις στη νησιωτική χώρα εντοπίζει το ΚΙΝΑΛ

380

Σοβαρές υγειονομικές ελλείψεις στη νησιωτική χώρα εντοπίζει το Κίνημα Αλλαγής και για το λόγο αυτό προτείνει στην κυβέρνηση τη λήψη άμεσων μέτρων. Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τομείς Υγείας και Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος τονίζεται ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα, η Ευρώπη κι ο πλανήτης στο σύνολό του, δεν είναι ώρα για στείρα πολιτική αντιπαράθεση.

Ωστόσο «η σημερινή εικόνα στα νησιά όσον αφορά τον τομέα της υγείας είναι αποκαρδιωτική» και το Κίνημα Αλλαγής ζητά να μάθει από την κυβέρνηση:

1) Ποιο είναι το σχέδιό της για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα νησιά;

2) Τι σκοπεύει να κάνει με το θέμα της στελέχωσης των νοσοκομείων που λειτουργούν στα μεγάλα νησιά; Δυστυχώς, διαπιστώνουμε πως η εξαγγελία για προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δεν έφθασε ακόμα, καθώς δεν έχουν υλοποιηθεί οι αναγκαίες προσλήψεις. Τα νοσοκομεία χρειάζονται άμεσα γιατρούς ειδικοτήτων (αναισθησιολόγους, παθολόγους, ιατρούς μονάδας, κα), νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό πρώτης ανάγκης ( μάσκες, γάντια, οξυγόνο).

3) Τι θα γίνει με τα μικρά νησιά που εδώ και χρόνια δεν ικανοποιείται το αίτημά τους για τη στελέχωση των δομών υγείας (προσωπικό κα εξοπλισμός).

4) Ποια μέριμνα έχει ληφθεί για την καθολική εφαρμογή της τηλεϊατρικής; Γιατί έως σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί σχέδιο για την άμεση εφαρμογή της στα νησιά;

5) Τι σκοπεύει να πράξει η κυβέρνηση και στον κρίσιμο τομέα των αεροδιακομιδών;

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ