Σοφία Ζαχαράκη: Προληπτικές οι δράσεις για την προστασία των παιδιών από τον κορονοϊό

433

«Βλέπουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και βέβαια κάθε φορά, ανάλογα με τα κρούσματα που μπορεί να υπάρχουν, λαμβάνονται αποφάσεις, όπως έγινε με το προσωρινό κλείσιμο ενός σχολείου, όπως έγινε στην περίπτωση του 105ου δημοτικού εδώ στη Θεσσαλονίκη για 14 ημέρες» δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη για τα μέτρα προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας από τον κορονοϊό, σε εφαρμογή και της σχετικής υπουργικής εγκυκλίου που εκδόθηκε την περασμένη Δευτέρα.

«Είναι προληπτικές όλες αυτές οι δράσεις, για να προστατεύσουμε τα παιδιά, την εκπαιδευτική κοινότητα εν συνόλω, καθέναν που μπορεί να έρχεται σε επαφή με ένα οποιοδήποτε κρούσμα», δήλωσε η κ. Ζαχαράκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την εγκύκλιο που εστάλη στα σχολεία σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή η μαγική λέξη είναι ψυχραιμία».

«Εμείς έγκαιρα είχαμε στείλει την εγκύκλιο με τις απλές καθημερινές οδηγίες από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Είμαστε σε καθημερινή συνεχή επαφή με τους αρμόδιους φορείς, με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, το υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να προστατεύσουμε τον πληθυσμό», πρόσθεσε η υφυπουργός, μιλώντας για «το μήνυμα της ψυχραιμίας, της πρόληψης και του πολύ καλού συντονισμού όλων των αρμόδιων φορέων».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ