Σκυλακάκης: Η κυβέρνηση κινείται σαν να έχουν έρθει ήδη τα χρήματα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης

315

«Πιστεύω ότι μέσα στο μήνα θα έχουμε καταλήξει στο ακριβές πακέτο των χρημάτων που θα περιλαμβάνει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης για τις χώρες που επλήγησαν από τον κορονοϊό και αυτό θα «κλειδώσει με έναν συμβιβασμό μεταξύ των κρατών μελών, όπως γίνεται παραδοσιακά στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δηλώνει ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική κ. Θοδωρής Σκυλακάκης μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

Πρόσθεσε δε πως ούτως ή άλλως υπάρχει μια πραγματική πίεση σε όλη την ευρωπαϊκή οικονομία ώστε να οριστικοποιηθούν τα χρήματα που θα λάβει κάθε χώρα, ενώ όσον αφορά την Ελλάδα (σ.σ. που περιμένουμε ότι θα μας δοθούν γύρω στα 32 δισεκατομμύρια ευρώ) ο κ. Σκυλακάκης τονίζει ότι «η φιλοσοφία της κυβέρνησης είναι να λειτουργούμε σαν τα χρήματα αυτά να έχουν ήδη έρθει, ανεξάρτητα από το πότε τελικά θα γίνουν οι πρώτες εισπράξεις. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να προηγηθούν πάρα πολλά πράγματα μέχρι να τα απορροφήσουμε και καλό είναι να έχουμε ήδη έτοιμο το σχετικό οικονομικό μοντέλο.

Ερωτηθείς για το κομμάτι των εσόδων, το μέλος της κυβέρνησης είπε πως «η ζημιά από τον τουρισμό τώρα αρχίζει να καταγράφεται, τώρα έχουμε μια πίεση στα φορολογικά έσοδα. Μένει να δούμε πως θα πάει ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος αλλά και το πότε θα έχουμε το εμβόλιο για τον κορονοϊό».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ