Σκρέκας: Στηρίζουμε τον αγρότη να μείνει στα χωράφια του

188

Ο υφυπουργός Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Σκρέκας, κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό, στάθηκε στην πρόσφατη νομοθέτηση της δυνατότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αγρότες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ με αυτή τη ρύθμιση, ο αγρότης πλέον μπορεί να κατασκευάζει φωτοβολταϊκά για την ενέργεια που έχει ανάγκη, ενώ θα μπορεί να πουλά έως και το 70% της ενέργειας που περισσεύει για επιπλέον εισόδημα «ώστε να μπορεί να μείνει στην ύπαιθρο, να μείνει στα χωράφια του, να παράγει τα προϊόντα του και, πάνω απ’ όλα, να στηρίζει αξιοπρεπώς την οικογένειά του» είπε ο κ. Σκρέκας.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που μεταξύ άλλων αύξησε τον ΦΠΑ στα εφόδια «ακόμα και στο άχυρο», συνέδεσε τις ασφαλιστικές εισφορές το με εισόδημα, και άφησε «παγωμένα» τα ευρωπαϊκά κονδύλια, η κυβέρνηση της ΝΔ «σε 5 μήνες» μείωσε τη φορολογία, αποσυνέδεσε τις ασφαλιστικές εισφορές από το φορολογητέο εισόδημα, και ξεπάγωσε πάνω από 2 δισ. ευρώ υπέρ του πρωτογενούς τομέα και των επενδύσεων.

Σχολιάζοντας τον προηγούμενο ομιλητή του ΣΥΡΙΖΑ, Τρ. Αλεξιάδη, ο κ. Σκρέκας αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να καταγγέλλει αύξηση εσόδων κατά 773 εκ. όταν ξέρει ότι ο Προϋπολογισμός περιλαμβάνει μόνο μειώσεις φόρων. Η απάντηση στην κριτική σας είναι η ανάπτυξη. Δεν υπάρχει μόνο η υπερφορολόγηση για την αύξηση εσόδων, αλλά η ανάπτυξη της οικονομίας και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, είπε ο κ. Σκρέκας.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here