Ρομπότ για τα παιδιά του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη»

307

Η  ρομποτική, ένα πρόγραμμα που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους, κατέχει για μια ακόμη χρονιά κεντρική θέση στις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές  δράσεις του προγράμματος “Κατασκήνωση στην πόλη”. Μέσα από τα παιχνίδια της  εκπαιδευτικής ρομποτικής τα παιδιά εξοικειώνονται με την τεχνολογία,  γίνονται για λίγο μικροί εφευρέτες,  γνωρίζουν τις επιστήμες stem  με τρόπο βιωματικό και αναπτύσσουν την κριτική ικανότητά τους.

Οι   χαμογελαστές  “Καλοκαιρινές Διακοπές”  του 33ου δημοτικού Σχολείου Ν. Σμύρνης της «Κατασκήνωσης στην Πόλη» υποδέχθηκαν με  ενθουσιασμό τον εκπαιδευτικό οργανισμό «ΚΕΝΤΡΟΝ» για να παίξουν και να πειραματιστούν  με τα ρομπότ. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δώσουν εντολές προγραμματισμού και να λυσουν το κυβο του RUBIC. Οι εκπαιδευτές πραγματοποίησαν επίδειξη ρομπότ και kit Lego mind storms EV3 και υποστήριξαν τα παιδιά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το πρόγραμμα  βρίσκεται σε εξέλιξη και  σταδιακά  εντάσσονται  σε αυτό όλες οι δομές του προγράμματος.

Η εκπαιδευτική ομάδα  της κατασκήνωσης έχει σχεδιάσει και άλλες πολλές εκπλήξεις στους μικρούς κατασκηνωτές για ένα υπέροχο, δημιουργικό καλοκαίρι, καθώς αφουγκράζεται πάντοτε τις ανάγκες σύμφωνα με τις εξελίξεις και τις τάσεις της εποχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here