“Σούζα το αλογάκι” και στην Airbnb – Πόσα σπίτια νοικιάζονται στη Λάρισα και πόσο κοστίζουν;

2678

Της Φανής Γιαννιώτη

Η εκτίναξη της απήχησης των μισθώσεων, μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες έχει εξελιχθεί σε ένα “διαφορετικό” κλάδο επιχειρηματικότητας και επένδυσης στα ακίνητα τα τελευταία χρόνια.

Κάτι ο ΕΝΦΙΑ που “βάρυνε τις πλάτες” των ιδιοκτητών, κάτι τα “φέσια” που τους φόρεσαν πολλοί ενοικιαστές και η μόδα έφτασε και στη Λάρισα.

Η πόλη μας λοιπόν δεν θα μπορούσε να λείπει από την ιδιαίτερα δημοφιλή ιστοσελίδα ενοικίασης σπιτιών Airbnb.

Vintage, μοντέρνα ανακαινισμένα, στο κέντρο αλλά και στις συνοικίες, Λαρισαίοι νοικιάζουν τα σπίτια τους, σε επισκέπτες της πόλης. Άλλα θυμίζουν δωμάτια ξενοδοχείων και άλλα έχουν την κλασική μορφή διαμερίσματος, που για κάποιους λόγους οι ιδιοκτήτες τους, δεν τα χρησιμοποιούν πια.

Η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση είναι 36ευρώ, ενώ οι τιμές ξεκινούν από τα 18 ευρώ και φτάνουν έως και τα 400ευρώ!

Και μπορεί η Λάρισα να μην είναι νούμερο ένα τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα, όμως 53 περίπου ακίνητα νοικιάζονται αυτή την περίοδο στη δημοφιλή ιστοσελίδα. Ισόγεια παλιά μονοκατοικία, lux διαμέρισμα, βίλα σε συνοικία, γκαρσονιέρες, ακόμα και στούντιο ηχογράφηφης!

Να σημειωθεί επίσης ότι θετικά είναι και τα περισσότερα σχόλια των χρηστών για τους Λαρισαίους οικοδεσπότες από τους χρήστες.

Από το “φαινόμενο” Airbnb δεν λείπουν και τα παράλια του νομού, με αρκετά ακίνητα να νοικιάζονται σε Αγιόκαμπο, Βελίκα, Σωτηρίτσα, Παλιουριά, Κουτσουπιά και τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση να είναι 36 ευρώ.

Οι Λαρισαίοι έχουν ανακαλύψει “δεύτερες δουλειές” που τους αποφέρουν έξτρα εισόδημα. Να τονιστεί τέλος, πως οι ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιων μισθώσεων τέτοιου τύπου, είναι πλέον υποχρεωμένοι να δηλώνουν τα εισοδήματά τους από αυτή τη δραστηριότητα στην εφορία!

Δείτε φωτογραφίες και το χάρτη από σπίτια που νοικiάζονται στη Λάρισα:

Από τα παράλια του νομού Λάρισας:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ