Ψήφισμα καταδίκης της «Χρυσής Αυγής» από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων: Δεν είναι αθώοι

220

Ψήφισμα καταδίκης της «Χρυσής Αυγής» εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων. Το ψήφισμα εκδόθηκε μετά από πρόταση της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τρίτη.

Την επόμενη ημέρα συνεδρίασε η διαπαραταξιακή επιτροπή κατά την οποία αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ , η έκδοση ψηφίσματος. Υπερ της έκδοσης του ψηφίσματος ψήφισαν οι παρατάξεις «Συμπαράταξη Λαρισαίων», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Πράξη Αξιών» και «Ορμή Ανανέωσης». Οι παρατάξεις «Λάρισα Μπροστά» και «Λαρισαίων Κοινόν» δήλωσαν ότι ψηφίζουν «Λευκό».

 

Το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

«Σε λίγες ημέρες η δίκη της Χρυσής Αυγής πλησιάζει προς το τέλος της. Η δίκη αφορά  μια εγκληματική οργάνωση, τη δράση της οποίας η χώρα μας έχει βιώσει με τον πιο απάνθρωπο τρόπο. Το περιεχόμενο της δίκης αφορά στα δημοκρατικά δικαιώματα και στις ελευθερίες όλων μας. Έχουμε το χρέος αλλά και τη δύναμη να τα υπερασπίσουμε. Να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τη φασιστική απειλή, κλιμακώνοντας την μαζική, ενωτική δράση του αντιφασιστικού κινήματος, των εργαζόμενων και της νεολαίας, όλων των δημοκρατικών πολιτών που απαιτούν 75 χρόνια μετά τον Ολοκαύτωμα:

Ποτέ ξανά φασισμός!

Δεκάδες θύματα της ναζιστικής συμμορίας και μάρτυρες των επιθέσεων, αψήφησαν τις απειλές των φασιστών και κατέθεσαν στη δίκη στηρίζοντας τις κατηγορίες και το συντριπτικό αποδεικτικό υλικό σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Δεν μπορούμε βέβαια να γίνουμε δικαστές στην θέση των δικαστών.

Μπορούμε όμως ως μέλη της κοινωνίας και ως πολιτικά όντα να καταστήσουμε σαφές ότι το κοινωνικό σύνολο δεν δέχεται στο σώμα του δολοφόνους, εχθρούς της ελευθερίας και του ίδιου του ανθρώπου. Η κοινωνία έχει ήδη αποφασίσει για τον εγκληματικό ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής που εκπαίδευε τα μέλη της να εκτελούν επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, αντιφασιστών, συνδικαλιστών, αγωνιστών των κινημάτων και της Αριστεράς , δημοκρατικών πολιτών. Η κοινωνία έχει πειστεί για την ενοχή τους. Μπορούμε να βοηθήσουμε στην ηθική δικαίωση των θυμάτων. Μπορούμε να φωνάξουμε ότι η ηγεσία και τα μέλη της Χρυσής Αυγής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ.

Ζητάμε την καταδίκη τους.

Στηρίζουμε τα συλλαλητήρια την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου, διατρανώνοντας την πίστη μας στη συνολική καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Ζητούμε από τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης, την ΚΕΔΕ να στηρίξουν τον αγώνα των δημοκρατικών πολιτών για την πολιτική και ηθική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here