Προς παράταση για τις δηλώσεις των 800 ευρώ

399

Αυστηρά με βάση τον ΑΦΜ και τη σειρά που έχει οριστεί δέχεται προς το παρόν ψηφιακές υπεύθυνες δηλώσεις η πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr, που άνοιξε από την 1η Απριλίου για τις αιτήσεις των εργαζομένων και την αποζημίωση των 800 ευρώ. Οι μισθωτοί με λήγοντα τον αριθμό 1 στον ΑΦΜ τους, που μπορούσαν την Τετάρτη 1η Απριλίου να υποβάλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους, χθες 2 Απριλίου δεν είχαν πλέον πρόσβαση στην πλατφόρμα. Οσοι επιχείρησαν να μπουν για να υποβάλουν δήλωση ενημερώνονταν από ένα αυτόματο μήνυμα πως «η πρόσβαση για τους ΑΦΜ που τελειώνουν σε 1 επιτρέπεται από 11/4/2020 έως 11/4/2020».

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως οι εργαζόμενοι με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και 2, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να υποβάλουν δήλωση ή που οι εργοδότες τους δεν υπέβαλαν εγκαίρως τη Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων στο σύστημα «Εργάνη», θα έχουν δυνατότητα να υποβάλουν τη δική τους δήλωση μετά τη λήξη του πρώτου γύρου αιτήσεων, ήτοι μετά τις 10 Απριλίου. Μάλιστα, κι ενώ τώρα το σύστημα ενημερώνει πως η νέα δυνατότητα υποβολής αίτησης, π.χ. για όσους ο ΑΦΜ τους λήγει σε 1, θα δοθεί ξανά μόνο στις 11 Απριλίου, πηγές από το υπουργείο Εργασίας εκτιμούσαν πως μετά τις 10 Απριλίου είναι πιθανό να δοθεί γενική παράταση για όλους, ώστε να υποβάλουν όλοι οι εργαζόμενοι την ειδική υπεύθυνη δήλωση και να μη χάσει κάποιος την έκτακτη αποζημίωση των 800 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι έως χθες το μεσημέρι είχαν υποβληθεί 80.400 αιτήσεις και ο ρυθμός εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί αμείωτος. Σήμερα, Παρασκευή 3 Απριλίου, μπορούν να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στο supportemployees.yeka.gr οι εργαζόμενοι σε αναστολή με τελευταίο ψηφίο στον ΑΦΜ τους τον αριθμό 3.  

Να σημειωθεί ότι, με νέα επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, η ΓΣΕΒΕΕ ζητεί αφενός την ένταξη 7 νέων ΚΑΔ επιχειρήσεων στις ευεργετικές διατάξεις, τονίζοντας παράλληλα πως ένα σημαντικό πρόβλημα που έχει ανακύψει είναι ότι ήδη ενταγμένοι τετραψήφιοι ΚΑΔ (συμπεριλαμβανομένων όλων των υποκατηγοριών τους) αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εισαγωγή τους στο σύστημα «Εργάνη».

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ