Προαστιακός: Κάτι γίνεται λάθος στην Λάρισα-Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μας πάει 40 χρόνια πίσω

889

Η διαρκής υποβάθμισή της σιδηροδρομικής γραμμής του Προαστιακού που  συνδέει τη Λάρισα με τη Θεσσαλονίκη, συνεχίζει να προκαλεί διαμαρτυρίες από τους πολίτες που μετακινούνται καθημερινά, αλλά και πολλά ερωτήματα για το ποια είναι τελικά η στάση της εταιρείας απέναντι στην κοινωνία της επαρχίας.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της  εφημερίδας “Ελευθερία” , τα προβλήματα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο και διογκώνονται αντί να αμβλύνονται αφού η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου  να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό (μηχανοδηγούς), αλλά και -κυρίως- τροχαίο υλικό (συρμούς), άρχισε να περικόπτει δρομολόγια ή να τα υποβαθμίζει, χρησιμοποιώντας τρένα και βαγόνια παλαιότερης τεχνολογίας!

Αυτό γίνεται προκειμένου να ενισχυθούν τα δρομολόγια του προαστιακού στην Αττική, μεταφέροντας εκεί σύγχρονους συρμούς, που έως τότε χρησιμοποιούσε στα δρομολόγια Λάρισας – Θεσσαλονίκης και Λάρισας – Βόλου.

Βασισμένη σ’ αυτή την λογική ήταν και η απόφαση να καταργηθεί  το πρωινό δρομολόγιο προς Βόλο και να μειωθούν τα δρομολόγια προς και από τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, από τα 12 δρομολόγια ημερησίως προς Θεσσαλονίκη, μόνο τα 3 διενεργούνται με σύγχρονους συρμούς!

Η χρήση του παλιού τροχαίου υλικού, έχει και μια άλλη συνέπεια: οι παλαιοί συρμοί δεν σταθμεύουν στις αποβάθρες του σταθμού της Λάρισας, οι οι οποίες εξυπηρετούν τα τρένα του προαστιακού, αλλά στην 6η γραμμή, όπου ουσιαστικά δεν υφίσταται πλατφόρμα επιβίβασης και οι επιβάτες αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται μέσω των σιδηροδρομικών γραμμών!

Στο θέμα παρενέβη, μέσω επιστολής, και ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Μαβίδης τονίζοντας πως με τις παραπάνω συμπεριφορές ο ΟΣΕ μας γυρίζει… σαράντα χρόνια πίσω!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here