«Πράττω»: Άνευ ουσίας η επιστροφή στα σχολεία

372

«Η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, με εξαίρεση εκείνων της Γ’ Λυκείου, είναι άνευ ουσίας» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η «Κίνηση Ιδεών & Πράξης Πράττω», αναρωτώμενη τι έχει αλλάξει από όταν τα σχολεία έκλεισαν με το επιχείρημα ότι είναι «υγειονομικές βόμβες».

Και εκφράζει το φόβο η απόφαση αυτή της κυβέρνησης να «αποδειχθεί ανεύθυνη και επικίνδυνη», σημειώνοντας πως στη Γερμανία υπάρχουν σκέψεις να ξανακλείσουν τα σχολεία, καθώς αυξήθηκε ο ρυθμός διάχυσης της επιδημίας μετά το άνοιγμα τους.

Αναφέρει ότι οι μαθητές μέχρι τη Β’ Λυκείου θα πρέπει να προαχθούν χωρίς εξετάσεις και η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει νωρίτερα, επισημαίνει ότι «για να λειτουργήσει η επόμενη χρονιά με επιτυχία, πρέπει άμεσα να γίνουν προσλήψεις σε εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό» και ζητά να διευρυνθεί η υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων και να στηριχθούν οι μαθητές και μαθήτριες που προέρχονται από οικογένειες με μεγάλες οικονομικές ανάγκες.

«Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της, με γνώμονα την προστασία της μαθητιώσας νεολαίας μας, του μέλλοντος της πατρίδας μας. Δεν υπάρχει μόνο η ατομική ευθύνη, υπάρχει και η κυβερνητική και αυτό πρέπει να αποδεικνύει η κυβέρνηση για κάθε ενέργειά της, διαφορετικά είναι υπόλογη. Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα σε κοινό αγώνα για ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, και τεχνολογικά ανεπτυγμένο σχολείο» καταλήγει η ανακοίνωση του “Πράττω”.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ