Πράσινο φως για οκτώ τουριστικές επενδύσεις 1,1 δισ.

372

Το πράσινο φως για 8 στρατηγικές επενδύσεις συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ, που θα συμβάλουν στη δημιουργία 3.300 θέσεων εργασίας, άναψε στη χθεσινή συνεδρίασή της μέσω τηλεδιάσκεψης η Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ).

Συγκεκριμένα, η επιτροπή αποφάσισε την ένταξη επτά επενδύσεων στις διαδικασίες στρατηγικών επενδύσεων του νόμου 3894/2010. Ειδικότερα, πρόκειται για τη δημιουργία μαρίνας στη θέση Βλυχός της Λευκάδας, κοινό έργο του Δήμου Λευκάδας και του διαδημοτικού λιμενικού ταμείου Λευκάδας.

Επίσης αφορά την ίδρυση τουριστικού καταλύματος στην περιοχή «Κουμπάρα – Διακοφτό» και ξενοδοχείου πέντε αστέρων, καθώς και τουριστικών κατοικιών στις περιοχές «Τζαμαριά – Φάρος» στην Ιο από την «105 Α.Ε.»· την ανέγερση Boutique Hotel πέντε αστέρων καθώς και παραθεριστικών κατοικιών στην περιοχή Πικρί Νερό στην Ιο από τη ΝΕΡΟ Α.Ε. και την ίδρυση δύο σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή «Παπάς – Λούκας – Μανούσου – Πέτη – Χαμουχάδες» στην Ιο από τη Lucas Α.Ε. Ακόμη, το πράσινο φως έλαβε η Rnd Investments Greece για την κατασκευή σύνθετου τουριστικού καταλύματος στη θέση «Βάρκο» του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, αλλά και οι «Τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Κυλλήνη Α.Ε.» για τη δημιουργία τουριστικής επένδυσης τύπου resort με ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τουριστικό λιμένα και παραθεριστική κατοικία.

Η επιτροπή ενέταξε και την ίδρυση δύο ξενοδοχείων (Raffles Mykonos & Fairmont Mykonos), τουριστικών κατοικιών και συνεδριακού κέντρου στη Μύκονο από τη White Mulberry Development ΙΚΕ. Παράλληλα, αποφάσισε την τροποποίηση προηγούμενης απόφασης ώστε να υπαχθεί στις διαδικασίες των «στρατηγικών επενδύσεων» το σύνολο του επενδυτικού σχεδίου Elounda Hills» στην Ελούντα της Κρήτης από τη Mirum Hellas Α.Ε., προϋπολογισμού 410 εκατ. ευρώ, το οποίο θα δημιουργήσει 960 θέσεις εργασίας.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ