Πώς προέκυψαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Λάρισα

790

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Αρχές και οι υγειονομικές υπηρεσίες μετά τα αλλεπάλληλα νέα κρούσματα σε οικισμό Ρομά στη Λάρισα και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας «Ημέρα 0 Ημέρα 7 Ημέρα 14» που περιλαμβάνει σαρωτικούς ελέγχους και τεστ για κορωνοϊό.

Ωστόσο σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες και μετά από τις ιχνηλατήσεις για το πώς προέκυψαν τα νέα κρούσματα στη Λάρισα, όλα δείχνουν πως η μετάδοση του κορωνοϊού σημειώθηκε στην κηδεία 50χρονου Ρομα, θύμα του ιού, στην οποία συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου. Το αποτέλεσμα ήταν την περασμένη Τρίτη 5 Μαΐου πολλοί Ρομά να συγκεντρωθούν στο Νέο Κοιμητήριο της Λάρισας για την κηδεία του 50χρονου, χωρίς να τηρούν τα μέτρα προστασίας, αλλά και χωρίς να κρατούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Ο συνωστισμός ο μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού
Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα τους ειδικούς πως η μετάδοση του ιού και στη συνέχεια ο εντοπισμός μαζικών κρουσμάτων στον οικισμό των Ρομά προήλθε εξαιτίας του συνωστισμού. Κάτι που επιβεβαιώνει λοιμωξιολόγους, επιστήμονες και κυβέρνηση, οι οποίοι συνεχώς απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν το συνωστισμό.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here