Πώς δέχθηκε ο κόσμος την εφαρμογή των πρώτων νόμων της κυβέρνησης

350

Δημοσκόπηση για το πώς δέχθηκαν οι πολίτες την εφαρμογή των νόμων από πλευράς κυβέρνησης διεξήγαγε η PULSE, με τα αποτελέσματά της να παρουσιάζονται στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Οι πολίτες απάντησαν επίσης για το πώς αξιολογούν την κατεύθυνση των πραγμάτων και την οικονομική τους κατάσταση, ενώ ρωτήθηκαν και για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Στο πλαίσιο της δημοσκόπησης τέθηκε και το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο απασχόλησε μετά τον ερχομό της νέας κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση πιστεύετε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα είναι σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση, οι απαντήσεις ήταν: 63% σωστή, 31% λάθος, 6% ΔΓ/ΔΑ.

Για την προσωπική οικονομική κατάσταση, οι πολίτες είπαν: 14% άνετη, 48% μέτρια, 33% δύσκολη, 5% ΔΓ/ΔΑ.

Όσο για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου: 61% σίγουρα συμφωνώ, 14% μάλλον συμφωνώ, 9% μάλλον διαφωνώ, 8% σίγουρα διαφωνώ, 8%ΔΓ/ΔΑ.

Η στάση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας για τα μέτρα του αντικαπνιστικού νόμου είναι ξεκάθαρα θετική.

Θετικοί είναι και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάλογα με τα ποσοστά των ψηφοφόρων της ΝΔ, είναι και εκείνων του ΚΙΝΑΛ για τον αντικαπνιστικό νόμο.

Η απάντηση των πολιτών για το πανεπιστημιακό άσυλο, είναι: 50% σίγουρα συμφωνώ, 16% μάλλον συμφωνώ, 7% μάλλον διαφωνώ, 16% σίγουρα διαφωνώ, 11% ΔΓ/ΔΑ.

Υπέρ κατά 88% είναι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας για το πανεπιστημιακό άσυλο.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι περισσότερο μοιρασμένη η κατάσταση.

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ συμφωνεί με τον νέο νόμο.

Το ενδεχόμενο να υπάρχει κάρτα εισόδου στα Πανεπιστήμια, οι πολίτες απάντησαν: 52% σίγουρα συμφωνώ, 19% μάλλον συμφωνώ, 7% μάλλον διαφωνώ, 13% σίγουρα διαφωνών, 9% ΔΓ/ΔΑ.

Παράλληλα, η ίδια δημοσκόπηση παρουσίασε και την πρόθεση ψήφου, αλλά και τον ποιον θεωρούν οι πολίτες ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό. Για τα αποτελέσματα, πατήστε εδώ.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here