Πληρωμή εισφορών με έκπτωση 25%

275

Περιθώριο έως την Παρασκευή 10 Απριλίου έχουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες να καταβάλουν στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ τις εισφορές Φεβρουαρίου, με έκπτωση 25%. Τα ειδοποιητήρια βρίσκονται ήδη αναρτημένα και όσοι από τους 1.213.257 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες επιλέξουν την εμπρόθεσμη καταβολή των εισφορών, θα έχουν έκπτωση 25%. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων, εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις εναλλακτικές, ως εξής:

α. Την πληρωμή της εισφοράς που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική τους κατηγορία.

β. Την πληρωμή της εισφοράς Φεβρουαρίου 2020 μειωμένης κατά 25% εφόσον έχουν εξοφλήσει ή εξοφλήσουν μέχρι 10/4 την εισφορά του Ιανουαρίου 2020.

γ. Την πληρωμή της εισφοράς σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις χωρίς προσαυξήσεις, με καταβολή της 1ης δόσης έως 30/9/2020 εφόσον εμπίπτουν στους πληττόμενους κλάδους.

Διευκρινίζεται ότι όσοι επιλέξουν τη μειωμένη εισφορά, θα έχουν αντίστοιχη μείωση και στις συντάξιμες αποδοχές Φεβρουαρίου 2020. Επίσης, ο ΕΦΚΑ εξηγεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή της μειωμένης εισφοράς είναι να εξοφληθεί το ειδοποιητήριο μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 και αφετέρου να έχει εξοφληθεί η εισφορά του Ιανουαρίου 2020, ακόμη και αν πληρωθεί στις 10 Απριλίου μαζί με την εισφορά του Φεβρουαρίου. Τέλος, ξεκαθαρίζεται ότι η δυνατότητα πληρωμής σε τέσσερις δόσεις αφορά μόνον όσους εντάσσονται στους πληττόμενους κλάδους (βάσει ΚΑΔ).

Για 181.414 ασφαλισμένους που δήλωσαν παράλληλα και μισθωτή εργασία, τα ειδοποιητήρια θα εκδοθούν αργότερα, μετά την επεξεργασία των στοιχείων της ΑΠΔ του Ιανουαρίου του 2020 και τον υπολογισμό της διαφοράς μεταξύ των εισφορών τους από μισθωτή εργασία και των εισφορών που αντιστοιχούν στην ασφαλιστική κατηγορία που επέλεξαν.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here