Πληρωμές σήμερα για «Συν-Εργασία» και αναστολές

220

Ημέρα πληρωμών η σημερινή για τους πρώτους μισθωτούς που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, καθώς και για τους μισθωτούς που οι συμβάσεις τους ήταν σε αναστολή εντός του Ιουνίου. Ηδη, το υπουργείο Εργασίας ενέκρινε δαπάνη ύψους 64,7 εκατ. ευρώ για την πληρωμή:

α) Σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και επιχειρήσεων – εργοδοτών τουριστικών λεωφορείων, προκειμένου να πληρωθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού μηνός Ιουνίου. Το ύψος της δαπάνης ανέρχεται σε 3,2 εκατ. ευρώ και θα διατεθεί σε 6.393 δικαιούχους.

β) Σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων κατά τον μήνα Ιούνιο, προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 56,9 εκατ. σε 124.669 δικαιούχους.

γ) Σε εργαζομένους ενταγμένους στον μηχανισμό  «Συν-Εργασία» για το χρονικό διάστημα από 15/6/2020 έως και 30/6/2020, προκειμένου να καταβληθεί η οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας, ύψους 3,8 εκατ., στους μόλις 27.920 μισθωτούς που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα κατά την πρώτη φάση της διαδικασίας.

δ) Σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων. Πρόκειται για πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 655.200 ευρώ, σε 159.851 δικαιούχους. 

Στον αντίποδα, νέα καθυστέρηση φαίνεται πως υπάρχει στις πληρωμές του κράτους προς τους εργοδότες, όσον αφορά την αναλογία του δώρου Πάσχα που αντιστοιχεί στο διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων κατά την περίοδο του lockdown. Το ποσό αναμένεται να συμπεριλαμβάνει τόσο τις αποδοχές εργαζομένου όσο και τις αναλογούσες εισφορές και κρατήσεις και σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπ. Εργασίας θα έπρεπε να πληρωθεί στους εργοδότες σήμερα.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here