Πλακιωτάκης: Όσοι μετακινηθούν στα νησιά είναι παράνομοι και θα τους επιβληθούν πρόστιμα

405

Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, υπάρχουν περιορισμοί στα λιμάνια και στη μετακίνηση των επιβατών, υπενθύμισε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στην ΕΡΤ αναφορικά με ενδεχόμενη έξοδο των πολιτών το Πάσχα παρά τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός διευκρίνισε πως η τροφοδοσία των νησιών γίνεται κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όσοι προσπαθήσουν να μετακινηθούν αυτές τις ημέρες σε οποιαδήποτε νησί με οποιονδήποτε τρόπο προφανώς είναι παράνομοι και θα τους επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, πρόσθεσε ο κ. Πλακιωτάκης, «εμείς τους καλούμε, ακόμα κι αν έχουν τη δυνατότητα, να μην το κάνουν».

Ερωτηθείς για τουρκικές απόπειρες μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών προς τα νησιά με αναφορές σε ασθενείς με κορονοϊό, ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε «μελετάμε κι ελέγχουμε όλες τις πληροφορίες. «Όλο το προηγούμενο διάστημα και ειδικά μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ τον Μάρτιο, τα στελέχη του Λιμενικού έχουν καταφέρει να περιορίσουν σε πολύ σημαντικό βαθμό τις ροές. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε να προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορα, σε γενικές γραμμές, με κορονοϊό ή χωρίς, το λιμενικό θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του.

Για το εάν έχει ήδη γίνει κάποια τέτοια απόπειρα, ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση με το μικρό δεξαμενόπλοιο στην Τζιά, «μελετάμε όλες τις πληροφορίες για πιθανά νέα τέτοια κρούσματα και στο μέλλον» πρόσθεσε.

«Είμαστε σε στενή συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό και τη Frontex για να αποτρέψουμε τέτοιου είδους εισόδους στη χώρα μας, είμαστε σε ύψιστο βαθμό επιφυλακής» κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ