Πιθανή επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους

148

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το ενδεχόμενο να επεκταθεί τις επόμενες ημέρες η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους, ανάλογα με την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων στην Ελλάδα, αναφορικά με τον κορονοϊό.

Ο κ. Πέτσας υπενθύμισε τους στοχευμένες ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας, την αυστηροποίηση των μέτρων στα χερσαία σύνορα και την αλλαγή που ισχύει από αύριο για τους ταξιδιώτες που φτάνουν αεροπορικώς από Ρουμανία και Βουλγαρία.

«Είμαστε μια ασφαλής χώρα για κατοίκους κι επισκέπτες και κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να παραμείνουμε» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως ανοιγοκλείνοντας τη στρόφιγγα των εισόδων ελέγχθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων από το εξωτερικό, ωστόσο «ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό, λέγεται εφησυχασμός και αποτυπώνεται στα απαράδεκτα φαινόμενα συγχρωτισμού».

Η αύξηση των κρουσμάτων υπενθυμίζει πως ο ιός είναι εδώ, συνέχισε ο κ. Πέτσας και είπε πως πιθανώς, μετά την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ, αυτό να επεκταθεί και σε περισσότερους κλειστούς χώρους.

«Μας ανησυχεί η αύξηση κρουσμάτων» τόνισε ο κ. Πέτσας, διευκρινίζοντας πως εξετάζεται, μετά από εισήγηση των ειδικών, η χρήση μάσκας και σε άλλα εμπορικά καταστήματα, στα οποία δεν ισχύει τώρα, αλλά και στις εκκλησίες, «όπου βλέπουμε να υπάρχει συγχρωτισμός», όπως είπε.

«Δεν μπορώ να πω αν είναι θέμα ωρών ή ημερών αλλά είναι θέμα που συζητείται» κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here