Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση Κομισιόν: Τουλάχιστον επιπόλαιοι οι πανηγυρισμοί

243

Υπάρχουν θετικά σημεία αλλά και πολλά που χρήζουν διευκρινήσεων, είναι η πρώτη τοποθέτηση από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά την πρόταση της Κομισιόν. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «οι πανηγυρισμοί που σημειώνονται είναι τουλάχιστον επιπόλαιοι. Επίσης υπάρχουν πολλά επεισόδια να δούμε για το πώς θα καταλήξει η πρόταση μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής, δεδομένων και των αντιδράσεων που διατυπώνονται».

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει να δοθούν στα κράτη-μέλη της ΕΕ 500 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και επιπλέον 250 δισ. ευρώ σε δάνεια στο πλαίσιο του νέου σχεδίου οικονομικής ανάκαμψης από τον κορονοϊό, όπως δήλωσαν διπλωμάτες και αξιωματούχοι στο Reuters.

Η δημιουργία αυτού του ταμείου, που έρχεται να προστεθεί στα άλλα εργαλεία ανάκαμψης, είναι ένα «ευρωπαϊκό σημείο καμπής για να αντιμετωπιστεί μια άνευ προηγουμένου κρίση», σχολίασε ο Ιταλός επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ η Ελλάδα θα πάρει σε μορφή επιχορηγήσεων 22,5 δισ. ευρώ και άλλα 9,4 δισ. σε μορφή δανείου.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here