Πέτρος Κόκκαλης: Η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή είναι σωτήρια για τον τόπο και τη Δημοκρατία

124

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, σχολίασε την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζοντάς την σωτήρια για τον τόπο και για τη Δημοκρατία.

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Με τη σημερινή απόφαση, η θυσία του Παύλου Φύσσα καθίσταται σωτήρια για τον τόπο, για τη Δημοκρατία. Δεν έχουμε τελειώσει, όμως, με το μίσος, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, όσο κι αν πολίτες και Δικαιοσύνη έδειξαν το δρόμο.

Το πολιτικό σύστημα πρέπει να αφήσει πίσω του όσα πλαισίωσαν την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και την εκτόξευσαν μέχρι τη Βουλή και την Ευρωβουλή – από το δημοσιογραφικό lifestyle, μέχρι την πολιτική ανοχή στην επιχειρηματολογία ή τη δράση τους. Πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα αν είχαμε αντιδράσει έγκαιρα, στις πρώτες βιαιοπραγίες, με όλη τη δύναμη της συντεταγμένης πολιτείας και του νόμου;

Ο αγώνας αυτός θα δοθεί και στην Ευρώπη, καταρχάς ενάντια στα απομεινάρια της οργάνωσης, αλλα και ενάντια στο νέο πρόσωπο του φασισμού, τους αυταρχικούς ηγέτες που νομοθετούν ενάντια σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ΛΟΑΤΚΙ, γυναίκες, πρόσφυγες και άλλους.

Κι αυτές είναι μάχες θα συνεχίσουν να δίνονται με το λαό που βγήκε σήμερα στο δρόμο ζητώντας δικαιοσύνη, το λαό που ψηφίζει, το λαό που οργανώνεται, συμμετέχει και δρα για το κοινωνικό καλό»

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here