Περιμένουν εδώ και 8 μήνες τις εκτιμήσεις των ζημιών στην Αγιά

278

Μετά τους Τυρναβίτες αγρότες και οι Αγιώτες συνάδελφοί τους διαμαρτυρήθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΛΓΑ, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό υποκατάστημα του Οργανισμού στη Λάρισα, ζητώντας όχι αποζημιώσεις αλλά να επισπευσθεί η διαδικασία της εκτίμησης που ακόμη βρίσκεται σε εκκρεμότητα, οκτώ μήνες μετά τη ζημιά.

Παρά τις δεσμεύσεις που είχαν λάβει αρχές Δεκεμβρίου σε ανάλογη διαμαρτυρία ότι θα ξεκινήσει σύντομα η σχετική διαδικασία, οι αγρότες της επαρχίας Αγιάς βλέποντας τον χρόνο να περνά, θέλησαν να πιέσουν τις καταστάσεις για να μην την… πατήσουν. Το πρόβλημα αφορά πάνω από 200 αγρότες και έχει να κάνει με τη χαλαζόπτωση του περασμένου Μαΐου. Από τότε, οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ δεν έχουν ολοκληρώσει την καταγραφή της ζημιάς, ώστε εν συνεχεία να βγούνε οι εκτιμήσεις. «Έτσι όπως πάνε, δεν θέλω να σκεφτώ πότε θα πληρωθώ» δήλωσε χαρακτηριστικά αγρότης της επαρχίας Αγιάς.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του ΕΛΓΑ Στ. Λιόντος απέδωσε την καθυστέρηση στην έλλειψη προσωπικού και στον φόρτο εργασίας. Δεσμεύθηκε ωστόσο ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Πηγή:eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here