Παρουσίασε τον συνδυασμό του ο Γιάννης Αγγελάκας- Κατάμεστη η αίθουσα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου «Χρυσαλλίδα»

663

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» το βράδυ της Πέμπτης, με αφορμή την παρουσίαση του συνδέσμου «Αγιά 2019 – Νεα Εποχή».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας κ. Γίαννης Αγγελάκας παρουσίασε και τους υποψήφιους του ψηφοδελτίου του.

«Σήμερα ξεκινά και επίσημα η προσπάθειά μας να κερδίσουμε την εκτίμησή σας, να κερδίσουμε την στήριξή σας και με τη δική σας ενεργό συμμετοχή να αλλάξουμε σελίδα στο Δήμο μας, να δώσουμε άλλη προοπτική στη ζωή μας, να δημιουργήσουμε μια Νέα Εποχή για μας και κυρίως για τα παιδιά μας.

Θέλω λοιπόν να μοιραστώ σήμερα μαζί σας, το όραμά μου για ένα άλλο Δήμο από αυτόν που μέχρι σήμερα γνωρίζετε, για ένα Δήμο στην υπηρεσία του πολίτη. Επικεφαλής μιας εξαιρετικής ομάδας συνεργατών, τους οποίους θα σας παρουσιάσω σε λίγο, φιλοδοξούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη σας και την στήριξη σας.

Επειδή πολλοί με ρωτούν –οι περισσότεροι καλοπροαίρετα είναι η αλήθεια πώς κι αποφάσισα να ασχοληθώ με την Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο μας, νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου.

Επιτρέψτε όμως πριν απαντήσω, να πω δυο λόγια για μένα.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αγιά. Το επάγγελμά μου, γιατρός και αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, με ανάγκασε να ζήσω μακριά από την ιδιαίτερη πατρίδα μου. Ωστόσο,πάντα επέστρεφα στη βάση μου, στους δικούς μου ανθρώπους.

Απαντώντας λοιπόν στο ερώτημα «γιατί τώρα;« απαντώ:

• γιατί έχω την γνώση, την εμπειρία αλλά και τον χρόνο,
• γιατί θέλω να προσφέρω στον τόπο μου,
• γιατί δεν αντέχω άλλο την μιζέρια στην οποία έχει οδηγηθεί ο Δήμος μας,
• γιατί, πιστεύω, πως υπάρχει κι άλλο μοντέλο διοίκησης του Δήμου που βασίζεται στην διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα,
• γιατί, συζητώντας με την νέα γενιά, καταλαβαίνω ότι κάτι άλλο αναζητούν οι νέοι μας,
• γιατί, τέλος, πιστεύω ότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν έχει να προσφέρει τίποτα στον τόπο μας, κινούμενη στην μετριότητα κι ανακυκλώνοντας τα ίδια λάθη.

Κι αν αναρωτιέστε «ποιοι είμαστε εμείς;«θα σας δώσω μερικές απαντήσεις:

• Είμαστε αυτοί που δίνουμε τον καθημερινό αγώνα της ζωής.
• Είμαστε αυτοί που έχουμε κολλήσει ένσημα για πολλά χρόνια.
• Είμαστε εκείνοι που πιστεύουμε στις παραδοσιακές αξίες του Ελληνισμού, όπως είναι η οικογένεια και η Θρησκεία.
• Είμαστε εκείνοι που πιστεύουμε στην αξιοκρατία, την άμιλλα, την αξιολόγηση των ανθρώπων και την επιβράβευση των προσπαθειών τους.

Κι αφού τα ξεκαθαρίσαμε αυτά, επιτρέψτε μου να αναφερθώ σύντομα στα έργα και τις ημέρες της απερχομένης Δημοτικής αρχής. Θεωρώ ότι οι έχοντες την διοίκηση του Δήμου και προσωπικά ο απερχόμενος Δήμαρχος έχουν ακέραια την ευθύνη για την στασιμότητα και το τέλμα, στο οποίο έχει περιέλθει. Σας δίνω παραδείγματα που δεν αμφισβητούνται και που αποδεικνύουν την ανικανότητα και την παντελή έλλειψη σχεδίου».

Εξειδικεύοντας, ο κ. Αγγελάκας αναφέρθηκε στην αναποτελεσματικότητα της Δημοτικής αρχής, την απαξίωση των θεσμών και των οργάνων, την απαξίωση των προέδρων των τοπικών συμβουλίων, την ανύπαρκτη αναπτυξιακή πολιτική τόσο στην Αγιά όσο και στα χωριά. Αναφέρθηκε, επίσης, στον αποκλεισμό των παραλίων από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας λόγω του κακού σχεδιασμού του κόμβου Πυργετού. Ειδική μνεία έκανε στην παντελή αδιαφορία του δημάρχου για τον πρωτογενή τομέα (τους αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς), αλλά και για τον εμπορικό, επαγγελματικό και επιχειρηματικό τομέα. Καυτηρίασε, επίσης, την κοινωνική πολιτική καθώς και την απραξία σχετικά με την υπολειτουργία και το κλείσιμο πολλών υπηρεσιών και ιδρυμάτων στην Αγιά.

Όσον αφορά τις δημοτικές ενότητες τόνισε πως υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη και απαξίωση των τοπικών κοινωνιών. «Σήμερα είναι η μόνη φορά που θα αναφερθώ στα πεπραγμένα της απερχόμενης Δημοτικής αρχής, γιατί θεώρησα καθήκον μου να σας θυμίσω τις παραλείψεις της. Γιατί οι πολίτες μας πρέπει να έχουν μνήμη και κρίση.

Στις 26 Μαΐου καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα:

σε κακούς διαχειριστές της εξουσίας που οδήγησαν στο τέλμα και τη μιζέρια το Δήμο μας και τις ζωές μας ή στο συνδυασμό μας που έχει όραμα και θέληση να οδηγήσει τον Δήμο μας σε μια Νέα Εποχή.

Για αυτό το όραμα θέλω, λοιπόν, να σας μιλήσω σήμερα. Ένα όραμα που το σχεδιάζουμε με μια εξαιρετική ομάδα συνεργατών, έμπειρων στα αυτοδιοικητικά πράγματα αλλά και νέων ανθρώπων με όρεξη και μεράκι για δουλειά.

Και θέλω εδώ να σας πω ότι τον συνδυασμό μας συγκροτούν συνεργάτες που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και αφετηρίες αλλά τους ενώνει η πίστη ότι ο Δήμος μας πρέπει να αλλάξει σελίδα.

Γι αυτό ο Δημοτικός μας συνδυασμός είναι ανεξάρτητος. Δεν ζητήσαμε χρίσμα και στήριξη από κανένα πολιτικό ή κομματικό φορέα. Ζητάμε την δική σας στήριξη για να προχωρήσουμε μαζί!».

Ο κύριος Αγγελάκας, αναφερόμενος στον τρόπο διαχείρισης ως αυριανός δήμαρχος, τόνισε πως οι βασικοί πυλώνες της διακυβέρνησής του θα είναι η διαφάνεια, η εξυγίανση, η αξιοκρατία και η διεκδικητικότητα. Εστίασε στην αναπτυξιακή πολιτική με βασικές συνιστώσες τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό (θρησκευτικό, ορεινό και περιπατητικό), τις υποδομές, το περιβάλλον και το χωροταξικό σχεδιασμό.

«Δεν είναι δυνατόν, ένας δήμος που έχει στα γεωγραφικά του όρια έναν Κίσσαβο κι ένα Μαυροβούνι, ένα Δέλτα Πηνειού και μια Κάρλα, ένα Δώτιο Πεδίο και μια τεράστια ακτογραμμή να μην έχει οργανωμένο γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

«Απλοϊκές σκέψεις απλοϊκών σωτήρων…», όπως κάποιοι μας αποκάλεσαν.

Αναφερόμενος στην κοινωνική πολιτική, υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης στη νεολαία, στην υγεία, στην ασφάλεια και στις κοινωνικές δομές.

Διεξοδικά, επίσης, περιέγραψε το σχέδιό του για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Ειδική αναφορά έκανε, επίσης, στην καθημερινότητα του πολίτη,κυρίως όσον αφορά στην καθαριότητα, στην εξυπηρέτηση τόσο στα δημοτικά διαμερίσματα όσο και στην πόλη της Αγιάς.

Απευθυνόμενος στην κατάμεστη Χρυσαλλίδα, επεσήμανε ότι η δημοτική του ομάδα, καθώς κι ο ίδιος ως επικεφαλής, διαθέτουν γνώση και εμπειρία στη διοίκηση και στη διεκδίκηση χρηματοδοτικών εργαλείων με πρόγραμμα, μέθοδο κι αποτελεσματικότητα.

Καταλήγοντας, ανέφερε καταχειροκροτούμενος:

«Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε με αξιοκρατία τους πολίτες και τον Δήμο. Δε διεκδικούμε την ψήφο σας για να προωθήσουμε προσωπικούς στόχους, εκμεταλλευόμενοι τις διασυνδέσεις που εξασφαλίζει ο δημαρχιακός θώκος.

Αξιοκρατικά χωρίς καμία εξαίρεση. Αφήνουμε πίσω μας κακές συνήθειες του παρελθόντος.

Οι πολίτες πληρώνουν φόρους και δημοτικά τέλη και απαιτούν ανταποδοτικές υπηρεσίας. Σε αυτό δεν μπορεί να γίνει καμία παραχώρηση, κανένας συμβιβασμός.

Για όλα αυτά, που σύντομα σας παρουσίασα σήμερα, σας ζητώ να στηρίξετε τον συνδυασμό μας. Οι συνεργάτες μου κι εγώ διεκδικούμε την ψήφο σας και την υποστήριξή σας διότι

• έχουμε όραμα και τη θέληση να πετύχουμε
• έχουμε τις γνώσεις και ξέρουμε τον τρόπο να το κάνουμε
• έχουμε σχέδιο και ξέρουμε τα βήματα και τις διαδικασίες για να το πετύχουμε
• γνωρίζουμε ότι ο τόπος μας αξίζει μια καλύτερη προοπτική  κι ένα λαμπρό μέλλον και θα δουλέψουμε για αυτό!

Δεσμεύομαι, προσωπικά, να δουλέψω σκληρά ώστε να τα καταφέρουμε. Θα δουλέψω σκληρά επικεφαλής μιας εξαιρετικής ομάδας που θα σας παρουσιάσω σε λίγο.

Θα συνεργαστώ με όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, όχι γιατί το επιβάλλει ο «Κλεισθένης» αλλά γιατί πιστεύω στον διάλογο και τη συναίνεση.

Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!».

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού Αγιά 2019 – Νέα Εποχή:

1. Αναστασίου Ιωάννης, Οδοντίατρος
2. Βατζιάς Αντίγονος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
3. Γουργιώτης Γεώργιος, Απόστρατος Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας
4. Γουργιώτη Ανδρομάχη, Εργολάβος Καθαριότητας
5. Έξαρχος Αστέριος, Αγρότης
6. Ζεστούλη Μαρία, Απόφοιτος Ιστορικού Αρχαιολογικού Παν/μίου Ιωαννίνων
7. Κατσίκα Ματούλα, Ιδιωτική Υπάλληλος Αγροτικού Συν/σμού «Κίσσαβος»
8. Κατσίκας Ιωάννης, Αγρότης
9. Κοκκινοθανοπούλου Ευρίκλεια, Σύμβουλος Αειφόρου Ανάπτυξης
10. Κορδίλας Δημήτριος, Οικονομολόγος – Λογιστής
11. Μακροβασίλης Βασίλειος, Απόστρατος Πυροσβεστικής
12. Νικολούλη Κυριακή, Πρόεδρος Φιλοζωικού Σωματείου Δ. Αγιάς – Αργυροχρυσοχόος
13. Παπακώστας Νικόλαος, Ιδιωτικός Υπάλληλος – Ηλεκτρολόγος
14. Σκαπέτης Αντώνιος, Δάσκαλος
15. Τριανταφύλλου Αθανάσιος, Γεωπόνος
16. Χασιώτης Γεώργιος, Τεχνολόγος Γεωπόνος
17. Αγγελακόπουλος Ρϊζος
18. Κατσιάβας Στέλιος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here