Παρέμβαση Παπαθανάση για τα σούπερ μάρκετ: Είναι υποχρεωμένα να ανοίξουν την Κυριακή

409

Την παρέμβαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση προκάλεσε εκπρόσωπος σούπερ μάρκετ που ανέφερε σε ζωντανή σύνδεση με την ΕΡΤ πως την Κυριακή το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό, παρά την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο κ. Παπαθανάσης παρενέβη τηλεφωνικά και τόνισε πως τα σούπερ μάρκετ υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο, δεν μπορεί να αποφασίσει όποιος θέλει να θα είναι ανοιχτός ή όχι. Προανήγγειλε δε πως σε αντίθετή περίπτωση θα παρέμβει το υπουργείο Ανάπτυξης και δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται πως έχει ανακοινωθεί νέο ωράριο λειτουργίας για τα σούπερ μάρκετ, 7-10 τις καθημερινές, σε ισχύ από σήμερα, και ωράριο 9-5 τις τέσσερις επόμενες Κυριακές.

«Δεν θα ανοίξουμε αυτή την Κυριακή και θα αξιολογήσουμε τη Δευτέρα το τι θα κάνουμε τις επόμενες δύο Κυριακές. Ούτως ή άλλως η τέταρτη Κυριακή είναι η Κυριακή των Βαΐων και το κατάστημα θα άνοιγε» ανταπάντησε ο εκπρόσωπος της εταιρείας. «Είναι επίσημη θέση της εταιρείας, σίγουρα αξιολογούνται τα πράγματα κυρίως λόγω της κούρασης που τράβηξε το προσωπικό, είναι απόφαση μόνο για αυτή την Κυριακή» πρόσθεσε.

«Τα σούπερ μάρκετ πρέπει να είναι ανοιχτά, δεν είναι απόφαση της διοίκησης του συγκεκριμένου σούπερ μάρκετ αν θα ανοίξει όχι, είναι απόφαση της πολιτείας» απάντησε κατηγορηματικά ο υφυπουργός. «Είναι θέμα δημόσιας υγείας  και όλοι πρέπει να συμπεριφερθούν αναλόγως».

Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, μετά την παρέμβαση του υφυπουργού στην εκπομπή, ο εκπρόσωπος του σούπερ μάρκετ επικοινώνησε με τη διοίκηση της εταιρείας και στη συνέχεια δεν υπήρξε αλλαγή στάσης αλλά επανέλαβε την εταιρική απόφαση το κατάστημα να μείνει την Κυριακή αυτή κλειστό.

«Υπάρχουν ήρωες στην κοινωνία μας, γιατροί, νοσηλευτές εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς» είχε πει νωρίτερα ο κ. Παπαθανάσης. «Επειδή η κίνηση αυξήθηκε πολύ, προτείναμε να γίνουν προσλήψεις στα σούπερ μάρκετ. Η επιχείρηση πρέπει να προσλάβει κόσμο για να καλυφθούν τα μεγαλύτερα παράθυρα στην λειτουργία της, υπάρχει μεγάλη ανεργία και υπάρχει κόσμος που πρέπει να δουλέψει. Τα σούπερ μάρκετ έχουν επιδείξει κοινωνική ευαισθησία κι εμείς ξέρουμε πως τα περισσότερα έχουν αρχίσει τις προσλήψεις για να καλυφθεί το επιπλέον ωράριο. Δεν θέλουμε να εξαντλήσουν τους εργαζόμενούς τους, θέλουμε να προσλάβουν κι άλλους».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here