Παράλια Λάρισας: Ο κρυμμένος θησαυρός (ΦΩΤΟΣ)

1773

Στο μυαλό των περισσότερών μας, η Λάρισα είναι μια πόλη διάσημη για τις “υψηλές” καλοκαιρινές θερμοκρασίες. Στο κέντρο του θεσσαλικού κάμπου, πράγματι κάποιες μέρες του καλοκαιριού είναι ανυπόφορες… Αυτό που δεν γνωρίζει όμως ο περισσότερος κόσμος, είναι οι απαράμιλλης ομορφιάς παραλίες που βρέχουν τον νομό και αποτελούν υπέροχο δροσερό καταφύγιο για όλους τους Λαρισαίους κι όχι μόνο. Κατά μέσο όρο σε 30-40 λεπτά από την πόλη της Λάρισας!

Τα ανατολικά παράλια του νομού που είναι μια φυσική συνέχεια του Πηλίου ως τα πιο βόρεια στα όρια του νομού Πιερίας σχηματίζουν μια ακτογραμμή 50 χιλιομέτρων στη “σκιά” του Κίσσαβου με πλήθος παραλιών για όλα τα γούστα. Από οργανωμένες παραλίες έως μικρούς υπέροχους κολπίσκους όπου τα δέντρα φτάνουν στο νερό. Σχεδόν σε όλες η πρόσβαση είναι πανεύκολη. Υπάρχουν και κάποιες απομονωμένες που η πρόσβαση είναι πιο δύσκολη (χωματόδρομοι, περπάτημα σε μονοπάτια ή μόνο δια θαλλάσης) για όσους αναζητούν πραγματικά ησυχία. Και σε λιγότερο από 15 λεπτά κάποιος μπορεί να βρεθεί στα χωριά του Κισσάβου μέσα στο δάσος!

Ξεκινώντας από το πιο νότιο σημείο και ανεβαίνοντας προς βορρά οι παραλίες είναι οι Μύλου Γλυμμένη, Ρακοποτάμος, Παπακώστα, Πολυδένδρι, Αγιόκαμπος, Κάτω Σωτηρίτσα, Βελίκα, Βραχάκια (Βελίκας), Παλιουριά, Κουτσουπιά, Κόκκινο Νερό, Τσιλιγιώργος, Πλατιά Άμμος, Καλύβι, Πηγάδι, Ψαρόλακας, Παναγία, Στομίο, Αλεξανδρινή, Στρίντζος, Κουλούρα, Μεσάγγαλα και Καστρί Λουτρό. Το κομμάτι Αγιοκάμπου – Σωτηρίτσα – Βελίκα – Βραχάκια (Βελίκας) είναι μία συνεχόμενη παραλία με βότσαλο 10 χιλιομέτρων!

paliouria beachkoutsoupia beach southwards 2IMGP9656
IMGP7145-Edit-2IMGP7145_crIMGP0265-5

DSCF4701

DSC09055

Πηγή: parallaximag.gr-Εικόνες: Κώστας Βουλτσίδης, Φοίβος Λοξία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ