Παππάς για σχέδιο Ηρακλής: Τι θα γίνει με τις χρεώσεις των τραπεζών και τους πλειστηριασμούς;

298

Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, τοποθετήθηκε στην επιτροπή της βουλής για το σχέδιο Ηρακλής και αναρωτήθηκε τι θα γίνει με τις χρεώσεις των τραπεζών στις συναλλαγές και τους πλειστηριασμούς.

Σημεία τοποθέτησης τομεάρχη Οικονομίας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκου Παππά, στην επιτροπή της βουλής για το σχέδιο Ηρακλής.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Το σχέδιο Ηρακλής υλοποιείται με τις πλάτες του δημοσίου. Η δημοκρατική Πολιτεία έχει δικαίωμα και υποχρέωση να αξιώνει, δια των οργάνων της, απόλυτη διαφάνεια. Θετική και η αξίωση της οργανωμένης επιχειρηματικότητας, καθώς το σχέδιο παράγει αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία.

Μεγάλο κενό στο σχέδιο η απουσία αναπτυξιακής στρατηγικής, η οποία δεν έχει ακόμα συγκροτηθεί από τη ΝΔ. Σημαντική παράλειψη και η απουσία μελέτης επιπτώσεων του σχεδίου στην πραγματική οικονομία.

Η οικονομία δεν υπάρχει για να εξυπηρετεί τις τράπεζες. Το αντίστροφο ισχύει. Οι τράπεζες υπάρχουν για να εξυπηρετούν την οικονομία. Δεν θα αφήσουμε να γονατίσει η οικονομία για να εκκαθαριστούν τα βιβλία των τραπεζών.

Το 40% των νοικοκυριών αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις δαπάνες κατοικίας. Πόσα δάνεια με υποθήκη την πρώτη κατοικία έχουν περάσει στους εξυπηρετητές και πόσοι πλειστηριασμοί υπολογίζεται για φέτος;

Τι θα κάνουν οι τράπεζες με τις χρεώσεις στα ΑΤΜ και τις προμήθειες στις συναλλαγές; Θα μπει στη συζήτηση το δικαίωμα προτίμησης; Θα απαιτηθούν επιπλέον εγγυήσεις πέραν των 12 δισ. ευρώ, όπως καταλάβαμε από χθεσινή δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας;

Γνώριζαν οι διοικήσεις των τραπεζών και οι εξυπηρετητές το σχέδιο πριν αυτό έρθει στη βουλή; Και αν ναι, υπήρξε συμβολή τους στη διαμόρφωσή του;».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here