Πάνος Σκουρλέτης: Ανησυχητικά τα πράγματα στην οικονομία – Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι

171

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που κατέθεσε είναι μία δέσμη μέτρων με έναν ορίζοντα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και αυτό είχε μία πολύ συγκεκριμένη λογική, για αυτό και το ονομάσαμε ένα πρόγραμμα γέφυρα, το οποίο θα παρουσιάσουμε στις αρχές Σεπτεμβρίου, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου εκεί θα καταθέσουμε τους άξονες μιας συνολικής πρότασης που θα προσπαθεί να θέσει τα θεμέλια ενός διαφορετικού παραγωγικού μοντέλου».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στον Πύργο, αναφερόμενος στα προγράμματα «Μένουμε όρθιοι 1 και 2» και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε, «καταθέτοντας ο ΣΥΡΙΖΑ τις προτάσεις του με το πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι 2» σε συνέχεια του προγράμματος «Μένουμε όρθιοι 1», θελήσαμε να τονίσουμε ότι τώρα υπάρχει ανάγκη μιας ουσιαστικής στήριξης και μιας εμπροσθοβαρούς παρέμβασης, διότι μέσα από τη δικιά μας διαχείριση είχαμε εξασφαλίσει και τον τρόπο και τα μέσα αυτής της παρέμβασης».

Όπως εξήγησε, «αναφέρομαι στην αξιοποίηση των 37 δισ. ευρώ από το αποθεματικό, το οποίο σχηματίστηκε τα προηγούμενα χρόνια με χρήματα του ελληνικού λαού, χρήματα τα οποία πρέπει αυτή τη δύσκολη στιγμή να επιστρέψουν στον ίδιον και όχι να παρακρατούνται για να διοχετευτούν σε κάποιους ημετέρους».

Στην συνέχεια ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «τα πράγματα είναι πολύ ανησυχητικά στον τομέα της οικονομίας, διότι όλοι όπως ομολογούν, βαδίζουμε σε μία κατάσταση μεγάλης ύφεσης και οι επόμενοι μήνες θα είναι πάρα πολύ δύσκολοι».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «από την πλευρά της κυβέρνησης έχουμε κάποια μέτρα, τα οποία είναι τα λιγότερα δυνατά, παρά τις διαπιστωμένες δυνατότητες που υπάρχουν».

Όμως, όπως πρόσθεσε, «από την πλευρά της κυβέρνησης βλέπουμε μέτρα τα οποία διευκολύνουν την ελαστικοποίηση των μορφών εργασίας, διευκολύνουν τις μαζικές απολύσεις, μέτρα που μειώνουν ξανά μετά από χρόνια τους μισθούς κατά 20%, μέτρα που αφήνουν στην τύχη τους τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και ένα τραπεζικό σύστημα το οποίο ενώ δανείζεται με αρνητικά επιτόκια από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα αρνείται να ρίξει χρήμα στην αγορά».

«Ουσιαστικά», συνέχισε, «έχουμε μία πολιτική εκ μέρους της κυβέρνησης που είναι για τους λίγους, μία πολιτική η οποία τελικά εκφράζει τα συμφέροντα των μεγάλων αλυσίδων των μεγάλων εταιριών και συμφερόντων μία πολιτική που αφήνει έξω από το πεδίο της παρέμβασης της και της δράσης της τους πολλούς, το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, τους εργαζόμενους τους αυτοαπασχολούμενους τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

Σχετικά με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «θα είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε την νέα ημερομηνία από την στιγμή που με βεβαιότητα θα μπορούμε να καταλήξουμε στην εκτίμηση ότι δεν θα υπάρχει κίνδυνος για την υγεία και αυτό σκοπεύουμε να το επανεξετάσουμε στις αρχές Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε αν όλα πάνε καλά να μπορέσουμε να κάνουμε το συνέδριο προς τα τέλη του έτους, αλλιώς θα κινηθούμε με βάση τα ιατρικά δεδομένα».

Επίσης, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα νοικοκυρεμένο κόμμα, αφού τον προηγούμενο μήνα δώσαμε και την τελευταία δόση του δανείου που είχαμε στην Εθνική τράπεζα».

Στο πλαίσιο της σημερινής περιοδείας του στην Ηλεία, ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με παραγωγούς στην πόλη της Ζαχάρως, ενώ στον Πύργο συναντήθηκε με καταστηματάρχες εστίασης, ξενοδόχους και μεταφορείς. Τέλος, στις 19:00 το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοικτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αμαλιάδα.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here