Οριστικοποιήθηκαν από την αρμόδια επιτροπή οι αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής – Αντιδράσεις από ΚΙΝΑΛ

348

Tην ερχόμενη Πέμπτη θα συζητηθούν στην ολομέλεια της Βουλής οι αλλαγές και οι τροποποιήσεις του Κανονισμού της Βουλής, που αποφασίστηκαν σήμερα από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Αντίδραση σημειώθηκε από τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικά με την τροποποίηση των διαδικασιών της επιλογής προϊσταμένων στις υπηρεσίες της Βουλής.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρει ότι με τις τροποποιήσεις που εισηγήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας και ψηφίσθηκαν κατά πλειοψηφία από τη ΝΔ, «καθίστανται οριστικά παρελθόν οι πολυδιαφημισμένες από τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη αρχές της αξιοκρατίας και της αριστείας», καθώς «αποδυναμώνονται τα αντικειμενικά κριτήρια και των εκπαιδευτικών προσόντων» και «ενδυναμώνεται η συνέντευξη, αναγορεύοντάς την σε κύριο κριτήριο επιλογής».

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ παρατηρεί ότι με τον τρόπο αυτό, «ο ν.4674/2020 για το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα θα ισχύσει για όλο το Δημόσιο εκτός από την Βουλή των Ελλήνων που τον ψήφισε, αφού η απόκλιση από όσα αυτός προβλέπει είναι παραπάνω από εμφανής». Συμπληρώνει δε, ότι «το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την τροποποίηση του Κανονισμού και ζήτησε από τον πρόεδρο να μελετηθούν και να συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής».

Ο Β. Κεγκέρογλου, εκφράζει στην δήλωσή του την ελπίδα, «η ολομέλεια της Βουλής που θα συνεδριάσει την Πέμπτη, να αντιμετωπίσει με διαφορετικό πνεύμα την τροποποίηση του Κανονισμού, προκειμένου η Βουλή να μην αποτελέσει την εξαίρεση ακόμη και από τους λίγους, στοιχειώδεις κανόνες αξιοκρατίας που ορίζει ο ν.4674/2020 που πρόσφατα θεσπίστηκε» και «η Βουλή, αντί να παραδίδει μαθήματα αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας, να εμφανιστεί πως κινείται και πάλι στον αστερισμό της παρέκκλισης, επιβεβαιώνοντας τη ρήση “δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις”».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ