Οι “ Γλάροι” της “Κατασκήνωσης στην πόλη” από το 4ο Δημοτικό Σχολείο πέταξαν στο Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας

341

Με μεγάλο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον οι Γλάροι της ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ του 4ου δημοτικού, άνοιξαν τα φτερά τους και πέταξαν! Πρώτος σταθμός τους, το Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας που λειτουργεί από το 2005. Ενα εξαιρετικό μουσείο, μοναδικό στον Ελληνικό χώρο καθώς η μόνιμη έκθεσή του περιέχει σπάνιο κτηνιατρικό υλικό από την ίδρυση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας (1904) έως και σήμερα.

Οι μικροί μας κατασκηνωτές παρακολούθησαν την εκπαιδευτική ξενάγηση στις αίθουσες των επιστημονικών εκθεμάτων, της σχολής πεταλουργών – πεταλωτών και του στάβλου με την άρτια εμψύχωση του κ. Κωνσταντίνου Ιντζέλη. Ξεκινώντας από το μοναδικό στην Ελλάδα στρατιωτικό πεταλουργείο, οι Γλάροι μας έμαθαν πώς γίνονταν τα χειροποίητα πέταλα για τα άλογα και τα μουλάρια του Ελληνικού στρατού και μέσω των διοραμάτων γνώρισαν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για την πετάλωσή τους.

Η μουσειακή εμπειρία είναι πολύτιμη για τα παιδιά, πηγή ιστορικής, επιστημονικής και αισθητικής γνώσης, δεν θα μπορούσει να απουσιάζει από το καθημερινό πρόγραμμα της Κατασκήνωσης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here