Ο τέως Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Λαρίσης, Αχίλλιος Τσούτσουρας, μετατίθεται στη Μητρόπολη Τρίκκης

1370

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr απομένει το τυπικό μέρος της μετάθεσής του (απολυτήριο από τη Λάρισα και ένταξη στο δυναμικό της  Μητροπόλεως Τρίκκης), το οποίο και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των ημερών. Ο Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας είναι εκ των πλέον έμπειρων κληρικών της Ελλαδικής Εκκλησίας. Γεννημένος το 1973 στη Σαλαμίνα, έδειξε κλίση προς την Εκκλησία από νεότητός του. Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, ενώ είναι Πτυχιούχος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού στη Δογματική.

Χειροτονήθηκε από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιο και έλαβε από τα χέρια του και το οφφίκιο του Αρχιμναδρίτου, υπηρετώντας κοντά του ως Πρωτοσύγκελλος από το 1999 έως και της κοιμήσεώς αυτού. Ήταν υποψήφιος διάδοχός του στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2018, όπου εξελέγη τελικά ο κ. Ιερώνυμος. Παρέμεινε ως Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Λαρίσης έως τον Απρίλιο του 2019, όταν και υπέβαλε την παραίτησή του.

Διατηρεί άριστες, αδελφικές, σχέσεις με τον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομο και μάλιστα κατά το τελευταίο έτος συμμετείχε σε πολλές Λειτουργίες και πανηγύρεις στην περιοχή μας.

Στη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών έρχεται καταλαμβάνοντας θέση Ιεροκήρυκα.

Πηγή: Trikalavoice.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here