Ο Σκουρλέτης κατηγορεί την κυβέρνηση για «ταξική μεροληψία εις βάρος των εργαζομένων»

274

Κατά της Νέας Δημοκρατίας στρέφεται ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης κατηγορώντας την για «ταξική μεροληψία εις βάρος των εργαζομένων». Αναφερόμενος παράλληλα στο θέμα της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας επισημαίνει πως «η συναίνεση που μπορεί να εκφραστεί δεν είναι δεδομένη σε άλλα πεδία, όπως αυτό της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στον κόσμο της εργασίας, εκεί, αντιθέτως, είναι μεγάλη η αντιπαλότητα».

Σε συνέντευξή του στον Real Fm την οποία μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πάνος Σκουρλέτης  υποστηρίζει πως η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί «μνημονιακές συνταγές εις βάρος του κόσμου της εργασίας, τη στιγμή που έχει κλείσει ο κύκλος των μνημονίων και έχουμε καλύτερες προοπτικές για την οικονομία».

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε επίσης για έναν νέο πολιτικό χάρτη που διαμορφώθηκε από την ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, σχολιάζοντας ότι δεν συνέβη ξαφνικά ένα κόμμα του 3% να φτάνει στο 36% και το 31,5% στις τελευταίες εκλογές. «Αυτός ο κόσμος δεν ήρθε στον ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναβρεί το σημιτικό, το ανδρεοπαπανδρεϊκό ή το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου ή του Βενιζέλου μπροστά του. Υπάρχει ένα νέο χαρμάνι στη συνάντηση αυτή, η οποία πάντοτε γίνεται στο έδαφος της σύγχρονης Αριστεράς. Μη το υποτιμάμε αυτό», τόνισε. Είπε ότι θεωρεί πολύ πετυχημένο «όταν έχουμε, μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, μια αύξηση των μελών μας κατά 70%, με τάσεις να υπερβεί το 100%, από αυτό που είχαμε μέχρι τις εκλογές», δηλώνοντας ικανοποιημένος από τη διεύρυνση στον κόσμο και πως αυτό που πρέπει να συζητηθεί σοβαρά είναι «τι χαρακτηριστικά θέλουμε να δώσουμε σε αυτό που ονομάζουμε κόμμα γειωμένο, κόμμα ανασυγκροτημένο, στην από εδώ και πέρα πορεία του».

Εστιάζοντας στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «πρέπει να είμαστε σαφώς προσηλωμένοι στην επιλογή του διαλόγου, αλλά με αποφασιστικό τρόπο, εκμεταλλευόμενοι όλα τα δυνατά διπλωματικά “χαρτιά” που μπορεί να έχουμε, τις συμμαχίες μας». «Να αξιοποιήσουμε», πρόσθεσε, «το αναβαθμισμένο κύρος της χώρας, το οποίο χτίστηκε τα τελευταία χρόνια στη βάση των πρωτοβουλιών της προηγούμενης κυβέρνησης». Ωστόσο, σχολίασε πως «ο απόηχος από το ταξίδι του σημερινού πρωθυπουργού στην Αμερική δεν είναι ο καλύτερος για την χώρα μας» και πως «αυτό το είδαμε και με τη μη συμμετοχή στη Σύσκεψη που έγινε στο Βερολίνο».

Δήλωσε τέλος αρνητικός στο να σταλούν συστοιχίες Patriot στη Σαουδική Αραβία. «Δεν εισηγούμαι να “τα σπάσουμε” αυτή τη στιγμή με τις ΗΠΑ, ούτε αμφισβητώ ότι αποτελεί μία σύμμαχη δύναμη, αλλά είναι τελείως διαφορετικό αυτό από το να είσαι προσάρτημα σε σχεδιασμούς που απειλούν την παγκόσμια ισορροπία και ειρήνη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here