Ο Λιγνάδης απαντά στη Μενδώνη: Αν είμαι επικίνδυνο άτομο θα πρέπει να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί

415

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μέσω του ΜEGA απάντησε στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία τον χαρακτήρισε επικίνδυνο άτομο και δήλωσε ότι την εξαπάτησε.

«Το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες», είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος παραιτήθηκε από το Εθνικό εν μέσω φημών για καταγγελίες εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση.

Η δήλωση Λιγνάδη
«Πριν από λίγο πληροφορήθηκα μια δήλωση που έκανε η κυρία Μενδώνη και πρώην προϊσταμένη μου για το άτομό μου… Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα από όλα οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη μία επαρκέστατη -στη δουλειά της- υπουργό, με την οποία είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη. Από εκεί και πέρα για το δεύτερο που θα ήθελα να σας πω, είναι το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου… Νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».

«Εδώ είμαι, δεν κρύβομαι…»
«Το έχω ακούσει» δηλώνει στην «Καθημερινή» ο Δημήτρης Λιγνάδης σχετικά με τις φήμες πως θα βγει σήμερα το ένταλμα σύλληψης του. «Ας βγει, αν βγει εδώ είμαι δεν κρύβομαι», σημειώνει.

Ο ίδιος αποφάσισε να μιλήσει μετά τις δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία αναφέρθηκε στον κ. Λιγνάδη ως έναν επικίνδυνο άνθρωπο. «Νομίζω πως το να αποφασίσει κάποιος για κάποιον άλλον ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος ή ένας απατεώνας άνθρωπος στη ζωή και στη δουλειά του, νομίζω πως αυτό μπορεί να το κρίνουν σχετικά όργανα της έννομης τάξης», αναφέρει.

Ο κ. Λιγνάδης τονίζει πως δεν έχει λάβει καμία καταγγελία. «Δεν έχω κάτι στα χέρια μου, μόλις πάρω κάτι στα χέρια μου θα δω πως θα το αντιμετωπίσω», σημειώνει, συμπληρώνοντας πως θα κινηθεί βάσει των θεσμών. Σχετικά με τις καταγγελίες που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, αρνείται να σχολιάσει το οτιδήποτε – «όχι, όχι, δεν θέλω να σας πω αυτή τη στιγμή τίποτα, τόσο καιρό βλέπετε ότι δεν έχω εμφανιστεί χωρίς να κρύβομαι φυσικά, αλλά δεν έχω εμφανιστεί για να μιλήσω, δεν θέλω να μπω σε αυτό το πράγμα γιατί θα αδικήσω και τον εαυτό μου και μπορεί να αδικήσω και άλλους, και δεν θέλω». Όσον αφορά στην παραίτηση του ανέφερε «είδα έναν κυκλώνα να έρχεται και λέω θέλω να αποσυνδεθώ από το θεσμικό ή το πολιτικό εν πάσει περιπτώσει και να προστατεύσω τον εαυτό μου ως άτομο πια. Τα πράγματα δεν είναι ή άσπρο ή μαύρο. Δεν ξέρω τι είναι όλος αυτός ο κυκλώνας, όλο αυτό έτσι ας το πούμε έτσι χωρίς να θέλω να το αξιολογήσω, ένα λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί πριν από οποιοδήποτε άλλο, apropos οποιασδήποτε άλλης άσκησης δικαιοσύνης και αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί, με πιέζει γιατί δεν μπορεί κανείς να τα βάλει με αυτό. Προσπαθώ να μείνω όσο νηφάλιος και ψύχραιμος γίνεται. Εγώ αυτό που ζητάω είναι η διατήρηση του κράτους δικαίου, τίποτα άλλο, προστασία και των δύο πλευρών, αυτό». Σχετικά με την τοποθέτηση της κ. Μενδώνη, ο ίδιος, φυσικά, διαφωνεί αναφέροντας «Δεν νομίζω. ότι είμαι ένας επικίνδυνος άνθρωπος».

Να σημειωθεί ότι η Λίνα Μενδώνη σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα χαρακτήρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη «επικίνδυνο άτομο», το οποίο όμως προκύπτει τώρα, και δήλωσε ότι και η ίδια εξαπατήθηκε από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό. «Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες, τον πιέσαμε πολύ να μας πει την αλήθεια. Εδώ αισθάνομαι ότι μας εξαπάτησε, με εξαπάτησε, με βαθιά υποκριτική τέχνη. Προσπαθούσε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με αυτά. Ηταν η σταθερή στάση του ότι δεν έχει σχέση με τις φήμες, ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν. Και ενώ οι φήμες πολλαπλασιάζονταν για την ανάρμοστη δράση του, αυτός εξακολουθούσε να επιμένει. Αυτό ας το δούμε ως μια προσωπική μαρτυρία. Όταν παραιτήθηκε, ήταν μετά τη συνέντευξη του Ν.Σ.».

Νωρίτερα, η Λίνα Μενδώνη είχε καταθέσει μήνυση-υπόμνημα στον εισαγγελέα, ζητώντας την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών στο χώρο του θεάτρου.

Το πρωί κατατέθηκε ακόμη μια μήνυση κατά γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού για βιασμό 14χρονου. Σε βάρος του έχει κατατεθεί μια ακόμη μήνυση για βιασμό ανηλίκου. Πρόκειται για τη μήνυση που κατέθεσε ο 40χρονος Βασίλης, ο οποίος έπεσε θύμα βιασμού για πρώτη φορά στα 15 του από τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, ο οποίος συνέχισε να τον κακοποιεί σεξουαλικά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ