Ο Κ. Αγοραστός για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

362

Δήλωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και Πρόεδρου της ΕΝΠΕ

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) Κώστας Αγοραστός δήλωσε τα εξής:
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτίει φόρο τιμής στην ιερή μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Όποιος λαός ξεχνά δεν έχει μέλλον. Και η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων. Οι Έλληνες του Πόντου, κατάφεραν, για αιώνες, να κρατήσουν ζωντανό τον πολιτισμό, την ελληνική γλώσσα και τη θρησκεία τους και να μεγαλουργήσουν όπου και αν έζησαν, στον Πόντο και τη Μικρά Ασία.
Η φετινή ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, συμπίπτει με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την τραγωδία που σημάδεψε ανεξίτηλα τη μοίρα του Ποντιακού λαού και αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Επειδή μας υπενθυμίζει με τον πιο ηχηρό τρόπο την ανάγκη να ανανεώσουμε το νήμα της ιστορίας μας. Επειδή μας φέρνει ενώπιον του ηθικού χρέους για την διαφύλαξη και αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας. Αλλά και επειδή υπογραμμίζει την ανάγκη συμπόρευσης όλων, σε ένα ισχυρό κοινό ρεύμα για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here