Ο Γιάννης Πλακιωτάκης για την επιστροφή των τριών Ελλήνων ναυτικών από το Τζιμπουτί

397

«Εκφράζω τη χαρά και την ικανοποίησή μου γιατί, μετά από συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι τρεις Έλληνες ναυτικοί που εκρατούντο στο Τζιμπουτί είναι πλέον ελεύθεροι και επιστρέφουν στην πατρίδα. Με το καλό να βρεθούν και πάλι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα».

Αυτό τονίζει σε μήνυμά του στο facebook ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, με αφορμή την επιστροφή των τριών Ελλήνων ναυτικών στην Ελλάδα που ήταν εγκλωβισμένοι από τις 4 Σεπτεμβρίου 2019 σε δύο ελληνόκτητα πλοία ανοιχτά του Τζιμπουτί, λόγω οφειλών της πλοιοκτήτριας εταιρείας προς τις αρχές.

Οι αρχές του Τζιμπουτί κρατούσαν αγκυροβολημένα τα δύο πλοία και οι Ελληνες ναυτικοί παρέμεναν σε αυτά λόγω οφειλών της εταιρείας για λιμενικά τέλη και πετρέλαιο. Οι ναυτικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα κυρίως φαγητού αλλά και φαρμάκων. Ο αριθμός των Ελλήνων ναυτικών ήταν συνολικά πέντε. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν αφεθεί ελεύθεροι από τις αρχές του Τζιμπουτί ένας υποπλοίαρχος και ο α μηχανικός ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Οι τρεις Έλληνες ναυτικοί που εξασφαλίστηκε η επιστροφή τους στην Ελλάδα ταξίδεψαν χθες το απόγευμα από το Τζιμπουτί με την πτήση της Turkish Airlines η οποία ήρθε από την Τζέντα. Προορισμός ήταν το Μογκαντίσου της Σομαλίας.

Εκεί το αεροπλάνο θα παραλάμβανε Τούρκους υπηκόους και τελικό προορισμό έχει την ‘Αγκυρα. Σχεδιάζεται τώρα από τις αρχές ο τρόπος με το οποίο οι τρεις Έλληνες θα φθάσουν από την ‘Αγκυρα στην Αθήνα.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ