Ο ΔΗΚΤΗΣ (04/03/20)

436

Στην Alpha Bank η Αν. Σακελλαρίου

Τη νευραλγική θέση της γενικής διευθύντριας για την υλοποίηση του σχεδίου μετασχηματισμού της Alpha Bank, αναλαμβάνει η Αναστασία Σακελλαρίου, μέχρι πρόσφατα διευθύνουσα σύμβουλος της Praxia Bank. Η κ. Σακελλαρίου αναλαμβάνει τη νέα θέση του Chief Transformation Officer και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της τράπεζας από τον Απρίλιο του 2020. Παράλληλα, σε συνέχεια της ανανέωσης της διοικητικής ομάδας που είχε ανακοινωθεί από τη διοίκηση της τράπεζας τον περασμένο Νοέμβριο, γνωστοποιήθηκε και η τοποθέτηση στη θέση της εντεταλμένης γενικής διευθύντριας ανθρώπινου δυναμικού, της Φραγκίσκης Μελίσσα. Σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλειος Ψάλτης επισημαίνει την «επιτυχημένη πορεία σε θέσεις υψηλής ευθύνης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό» της κ. Σακελλαρίου, σημειώνοντας ότι «έχει τα κατάλληλα προσόντα που θα της επιτρέψουν να συνεργαστεί στενά με τους συναδέλφους της στην εκτελεστική επιτροπή, για να διασφαλιστεί η επιτυχής υλοποίηση του σχεδίου μετασχηματισμού της τράπεζάς μας».

Ο κορωνοϊός, οι μάσκες και ο καπιταλισμός

«Διατίμηση στις μάσκες δεν υπάρχει. Και στον καπιταλισμό ισχύει πάντα ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Οι μάσκες πριν από τον κορωνοϊό είχαν μικρή ζήτηση. Οι μάσκες τώρα έχουν μεγάλη ζήτηση». Τάδε έφη ο υπ. Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, ερωτηθείς για φαινόμενα υπερβολικών ανατιμήσεων στις μάσκες. Και πρόσθεσε: «Τώρα, μας ενδιαφέρει να υπάρχουν μάσκες στην αγορά, να εφοδιάζεται σωστά η αγορά και αν τις χρειαστεί κάποιος να μπορεί να τις βρει». Και βέβαια η επάρκεια είναι το ζητούμενο, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να πουλάει ο καθένας όσο θέλει εκμεταλλευόμενος θέματα δημόσιας υγείας.

Στο Μοναστηράκι μετακόμισε η Prodea

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας μετακομίζει η Prodea Investments, με την ΑΕΕΑΠ να ανακοινώνει ότι από σήμερα τα γραφεία της μεταφέρονται στην οδό Χρυσοσπηλιωτίσσης 9 στο Μοναστηράκι. Η εταιρεία μέχρι πρότινος στεγαζόταν στην οδό Καραγιώργη Σερβίας 6 στην πλατεία Συντάγματος. Το ακίνητο στο οποίο μεταφέρεται η έδρα της εισηγμένης είναι ιδιόκτητο και στο ισόγειό του φιλοξενούσε στο παρελθόν κατάστημα της ΕΤΕ. Η επιφάνειά του ανέρχεται σε 3.000 τ.μ., με την εκτιμώμενη αξία του να διαμορφώνεται σε 7,9 εκατ. ευρώ.

Στη νέα ρύθμιση χρεών 27.000 οφειλέτες

Στη ρύθμιση των χρεών τους στην εφορία προχώρησαν 27.000 οφειλέτες σε διάστημα μιας εβδομάδας. Η φορολογική διοίκηση κάνει λόγο για ικανοποιητικό αριθμό ευελπιστώντας ότι τις επόμενες μέρες ο αριθμός θα πολλαπλασιαστεί. Από τους 27.000 οι 22.500 είναι φυσικά πρόσωπα και οι 4.509 επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι εκ των οφειλετών έχουν χρέη που σχετίζονται με τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, τα οποία σκοπεύουν να τα αποπληρώσουν σε 24 δόσεις. Βέβαια οι 24 δόσεις είναι «ακριβές» καθώς το επιτόκιο είναι κατά μιάμιση μονάδα υψηλότερο και συγκεκριμένα διαμορφώνεται στο 6,82%.

Μακροπρόθεσμη στρατηγική για το Χ.Α.

Η ανάγκη σχεδιασμού νέας, μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την ενίσχυση του ελληνικού Χρηματιστηρίου συμφωνήθηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη με τους επικεφαλής θεσμικών φορέων της ελληνικής κεφαλαιαγοράς που είχαν ο κ. Χρ. Σταϊκούρας και ο κ. Γ. Ζαββός. Η ανάληψη πρωτοβουλιών από το υπ. Οικονομικών με σκοπό τον καθορισμό και την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, αναμένεται να βελτιώσει αποτελεσματικά τη λειτουργία και την ανταγωνιστικότητα του Χ.Α., όπως συμφωνήθηκε ευρέως. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν εκτενώς οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό και όπως ειπώθηκε, προαπαιτούμενο είναι η διατήρηση ψυχραιμίας και υπεύθυνης αποτίμησης των δεδομένων αναφορικά με το εύρος των διακυμάνσεων στις τιμές των μετοχών μετά και τις παγκόσμιες αναταράξεις, παρότι το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα παραμένει θετικό. Διαπιστώθηκε πως οι διακυμάνσεις αυτές αιτιολογούνται μετά τις ιδιαίτερα σημαντικές αποδόσεις που πρόσφατα κατέγραψαν οι ελληνικές μετοχές, οδηγώντας το ελληνικό Χρηματιστήριο στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ