Ο Αχιλλέας Νταβέλης μιλάει για όλα στο ilarissa.gr – Έρχεται νέα μεγάλη καθετοποιημένη επένδυση στη ΒΙ.ΠΕ Λάρισας

4835

Συνέντευξη στην Φανή Γιαννιώτη

Ο Αχιλλέας Νταβέλης είναι χωρίς αμφιβολία, το πρόσωπο των ημερών τόσο για την τελευταία επιχειρηματική του κίνηση, να δημιουργήσει με τον κ. Τσερέπα μονάδα παραγωγής μασκών στην Λάρισα, όσο και για την κριτική που δέχτηκε μετά, αλλά και για το ότι έγινε στόχος από ομάδα αντιεξουσιαστών.

Μας υποδέχθηκε στο γραφείο του και μας μίλησε για όλα!

Για το πως μέσα σε μία νύχτα οι Κινέζοι έψαχναν στο χάρτη να βρουν μία μικρή πόλη στον κόσμο με το όνομα Λάρισα, για τον πολιτισμό, για τους πολιτικούς και την πολιτική, για την επιχειρηματική του κίνηση που συζητήθηκε όσο καμία άλλη, αλλά και για το αν θα βλέπαμε και τον ίδιο στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Αποκαλύπτει τα νέα του επιχειρηματικά σχέδια με την κατασκευή και νέου εργοστασίου το οποίο θα έχει ως στόχο την παραγωγή 2 εκατομμυρίων μασκών την ημέρα! Τέλος, μας μίλησε και για την κόντρα, με τον πρώην υπουργό κ. Πολάκη, επισημαίνοντας ότι θα λογοδοτήσει για τα λεχθέντα του, ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Διαβάστε τι είχε να μας πει:

– κ. Νταβέλη συμμετείχατε στον διαγωνισμό για την απόκτηση των γραμμών παραγωγής μασκών όταν ακόμη η πανδημία δεν είχε “χτυπήσει την πόρτα” της Ελλάδας αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο δεν είχε έρθει ακόμη το γενικό Lockdown. «Βλέπατε» ότι θα έρθει αυτό που ακολούθησε ή ήταν μία επιχειρηματική επιλογή που είχε το ρίσκο της αλλά τελικά πέτυχε;

Τη δεδομένη λοιπόν στιγμή που ο πλανήτης είχε αρχίσει να ψελλίζει τον κωδικό covid-19, με την Κίνα να βρίσκεται σε επιδημία και τον Π.Ο.Υ να παρακολουθεί χωρίς να κηρύσσει ακόμη πανδημία, η δική μου ματιά ως μέλος του υγειονομικού κόσμου αλλά και ως επιχειρηματίας στο χώρο της υγείας, έβλεπε με αγωνία την αναγκαιότητα άμεσης θωράκισης των κλινικών μας και την εξασφάλιση του άκρως απαραίτητου ιατροτεχνολογικού υλικού, για την προστασία των ασθενών και των εργαζομένων μας.


Ουσιαστικά μιλάμε περίπου για τρείς (3) μήνες πριν, τότε που ο κορονοϊός χτυπούσε βάναυσα την πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα, τη γείτονα μας Ιταλία.
Στη καθημερινή αναζήτηση μέσων ατομικής προστασίας για τις ανάγκες του συνόλου μας, μεταξύ των οποίων και χειρουργικών μασκών για το πρόσωπο, έντρομοι όλοι διαπιστώσαμε ότι το συγκεκριμένο είδος της πρώτης γραμμής, σύντομα θα έχει καταστεί το πιο πολύτιμο και το πλέον δυσεύρετο προϊόν στο κόσμο.

Οι λόγοι ήταν γνωστοί: η Δύση είχε εναποθέσει όλη τη παγκόσμια παραγωγή των μασκών προφύλαξης και του ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού παραγωγής τους, στη μακρινή Ανατολή με κυρίαρχη χώρα τη Κίνα!
Αντί λοιπόν να περιοριστούμε στη τακτοποίηση μόνο των δικών μας υγειονομικών αναγκών ή στο ρόλο ενός κερδοσκόπου εισαγωγέα του επίμαχου προϊόντος με δεδομένη κερδοφορία στη πρωτόγνωρη κρίση, αποφασίσαμε να στήσουμε την πρώτη πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής πιστοποιημένων μασκών με ιδία κεφάλαια, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.
Εν κατακλείδι, η αγωνία για τη προστασία των ασθενών και των εργαζομένων μας, ήταν αυτή που γέννησε και την επιχειρηματική ιδέα που πλέον υλοποιείται.

– Η σύσταση της εταιρείας, η δημοπρασία, η εγκατάσταση, η αδειοδότηση, ο εκτελωνισμός, ακόμα και η μεταφορά έγιναν σε πρωτόγνωρο χρόνο για τα ελληνικά δεδομένα. Θεωρείτε ότι για το επιχειρείν πρέπει να εδραιωθεί αυτός ο τρόπος και πως πιστεύετε ότι μπορεί να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία;

Είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη αρχική παραγωγή και η μεγάλη καθολική επένδυση μας που τώρα υλοποιείται, είχαν σύμμαχο την σοβαρή και οργανωμένη πολιτεία ενάντια στο γνωστό τέρας της γραφειοκρατίας.
Η βούληση για την κάλυψη των αναγκών του υγειονομικού προσωπικού και του κοινωνικού συνόλου, ήταν αυτή που «τσάκισε» την άσκοπη καθυστέρηση, τον μεγαλύτερο εχθρό των επενδύσεων και συνέβαλε στην υλοποίηση του δικού μας project σε χρόνο ρεκόρ.


Είναι πρωτόγνωρο και ευτυχές συνάμα γεγονός να ακούς σε τηλεδιάσκεψη από τα χείλη του Έλληνα Πρωθυπουργού, ότι το δικό μας παράδειγμα δεν θα είναι η εξαίρεση λόγω κορονοϊού, αλλά ο κανόνας πλέον για την πολιτεία!

“Το όλο σαθρό φαινόμενο δεν έχει χρώματα, δεν έχει κόμματα, είναι διαχρονικό. Είναι η υπέρτατη παθογένεια της κατάχρησης της εξουσίας”

Εμείς από τη πλευρά μας ως εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου λέμε: Μακάρι!
Ξέρετε, η επιχειρηματικότητα πέρα από τα νόμιμα εργαλεία ανάπτυξης, αυτό το οποίο πρωτίστως χρειάζεται, είναι η πάταξη της τυραννικής γραφειοκρατίας.
Και φυσικά το όλο σαθρό φαινόμενο δεν έχει χρώματα, δεν έχει κόμματα, είναι διαχρονικό.
Είναι η υπέρτατη παθογένεια της κατάχρησης της εξουσίας.

– Υπήρξε μία ενημέρωση ότι η παραγωγή θα φτάσει τα 9 εκατομμύρια μάσκες τον μήνα. Σε τι φάση βρίσκεται αυτή την στιγμή η διαδικασία στο εργοστάσιο; Θα υπάρξει εξαγωγή των προϊόντων και στο εξωτερικό;

Οι πρώτες γραμμές παραγωγής μασκών που φιλοξενούνται από τον Απρίλιο στις εγκαταστάσεις της γνωστής βιομηχανίας Lariplast, του φίλου και συνεταίρου μου Ιωάννη Τσερέπα, βρίσκονται σε φάση σταδιακής μεγιστοποίησης του παραγωγικού τους δυναμικού, με μέγιστο σημείο επί της αρχής τα 9εκ. μάσκες το μήνα.
Όμως από τη Παρασκευή 29/5 ξεκινά στη ΒΙ.ΠΕ Λάρισας η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου, με καθετοποιημένη παραγωγή για τους περισσότερους τύπους μασκών πέραν των χειρουργικών, το οποίο θα ολοκληρωθεί κατασκευαστικά μέχρι το τέλος Αυγούστου και θα έχει πλέον η εταιρεία μας τη δυνατότητα παραγωγής 60.000.000 μασκών το μήνα.


Το νέο εργοστάσιο της εταιρείας μας Larisa face cover Α.Ε. θα εξοπλιστεί με επιπλέον δύο γραμμές παραγωγής από τη Κίνα καθολικά αναβαθμισμένων και δύο υπερσύγχρονων ευρωπαϊκών γραμμών κατασκευής μασκών, συνολικής δυνατότητας παραγωγής 2εκ. τεμαχίων την ημέρα, υψηλής ποιότητας και πλήρως πιστοποιημένων. Είναι προφανές ότι ο προσανατολισμός μας είναι κύρια εξαγωγικός, έχοντας παράλληλα δεσμευτεί ηθικά ενώπιον της ελληνικής πολιτείας ότι θα καλυφθεί κάθε ανάγκη του υγειονομικού μας προσωπικού και της κοινωνίας, εφόσον χρειαστεί.

“Από τη Παρασκευή 29/5 ξεκινά στη ΒΙ.ΠΕ Λάρισας η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου”

Η ζήτηση, μετά το πάθημα της Δύσης από τον κορονοϊό, για αντίστοιχα και πιστοποιημένα ευρωπαϊκά προϊόντα είναι σημαντική και μοναδικό μας μέλημα είναι η μεγιστοποίηση της παραγωγής για την κάλυψη συμβολαίων των μεγάλων πελατών μας στο εξωτερικού.
Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και η πολύπαθη από τον ιό Αμερική, αποθηκεύουν ήδη μεγάλες ποσότητες υλικού για παν ενδεχόμενο, όπως μία πιθανή δεύτερη φάση της πανδημίας από το φθινόπωρο.

– Η τιμή θα είναι προσιτή για το ελληνικό κράτος και για τους Έλληνες πολίτες;

κ. Γιαννιώτη, αξίζει να σας υπενθυμίσω ότι τη περίοδο του Μαρτίου κυκλοφορούσαν στην ελληνική αγορά ανεξέλεγκτα από κερδοσκόπους, χειρουργικές μάσκες χαμηλής προστασίας και άνευ πιστοποιητικών, σε τιμές που ξεπερνούσαν τα 2€ ανά τεμάχιο!
Κανονικά τα συγκεκριμένα προϊόντα θα έπρεπε να κατάσχονται χωρίς καμία δυνατότητα διοχέτευσης τους στον Έλληνα καταναλωτή.
Σήμερα δύο μήνες μετά, οι προστατευτικές μάσκες πωλούνται κάτω του ενός (1) ευρώ και εμείς στην εταιρεία Larisa face cover αποφασίσαμε, καθαρά για λόγους εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, να διαθέσουμε το προϊόν μας στη Λάρισα, από τις κεντρικές δομές του ομίλου Animus, αποκλειστικά και μόνο στους υγειονομικούς συναδέρφους του νομού, στην εργοστασιακή τιμή των 0,40€/ τεμάχιο.

“Αποφασίσαμε, καθαρά για λόγους εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να διαθέσουμε το προϊόν μας στη Λάρισα στην εργοστασιακή τιμή των 0,40€/ τεμάχιο”

Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, διάφοροι κερδοσκόποι εισαγωγείς συνεχίζουν να εισάγουν μάσκες ανύπαρκτης προστασίας και χωρίς πιστοποιητικά στην ελληνική αγορά.
Ευελπιστούμε έστω και αργά η πολιτεία να κάνει το χρέος της με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της. Είναι αδιανόητο να έχεις πλέον εγχώρια παραγωγή, να μην γίνεται διατίμηση του προϊόντος, αλλά να εισάγονται παράνομα αμέτρητες ποσότητες χειρουργικών μασκών χωρίς πιστοποιητικά.

Πάραυτα, η παρουσία και μόνο της εγχώριας βιομηχανίας παραγωγής χειρουργικών μασκών, έχει εξορθολογίσει πλήρως τις τιμές και έχει πατάξει σημαντικά την αισχροκέρδεια.

– Θεωρείτε ότι αυτή η επένδυση είναι σημαντική για την πόλη της Λάρισας και γιατί;

Μία επένδυση που έχει τραβήξει όλα τα φώτα της δημοσιότητας και έλαβε σε τηλεδιάσκεψη τα εύσημα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, μόνο σημαντική για τη πόλη της Λάρισας και στρατηγική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.
Εφόσον η προσπάθεια μας για εξαγωγική επέλαση επί του αναγκαίου παγκόσμια προϊόντος στεφθεί με επιτυχία, τότε σημαντικά κεφαλαία για επιπλέον επενδύσεις θα διατεθούν τόσο στη τοπική όσο και στην εγχώρια οικονομία γενικότερα.

“Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2020 περισσότεροι από 90 νέοι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, θα βρουν εργασία στο νέο μας εργοστάσιο”

Για εμάς η έννοια της επανεπένδυσης είναι αυτοσκοπός. Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2020 που θα είμαστε σε πλήρη ανάπτυξη, περισσότεροι από ενενήντα (90) νέοι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, θα βρουν εργασία στο νέο μας εργοστάσιο με τη καθετοποιημένη παραγωγή.

– Για την συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση δεχθήκατε βέλη από πολλές πλευρές. Περιμένατε όλες αυτές τις αντιδράσεις που ακολούθησαν και γιατί θεωρείτε ότι το θέμα πήρε τόσο μεγάλη διάσταση;

Η σημαντικότητα του όλου εγχειρήματος ερμηνεύει σε μεγάλο βαθμό την αθλιότητα και το φθόνο των ελάχιστων επώνυμων ή και ανώνυμων πολιτών, που ενώ θα μπορούσαν να διοχετεύουν το χρόνο τους δημιουργικά και παραγωγικά, προτιμούν να επιδίδονται στο διαδικτυακό βόρβορο, διεκδικώντας με αξιοσύνη το τίτλο του πρωταθλητή στο «ελληνικό πρωτάθλημα λάσπης», όπου αυτονόητα ότι δηλώσεις είσαι.

Προϋπόθεση βεβαίως για να νοείται ένας άνθρωπος δημιουργικός, είναι να σέβεται το μόχθο του συνανθρώπου του και να έχει σταθερά πρότυπα στο βίο του με θαυμασμό, αποκηρύσσοντας τη ζήλια και το φθόνο.
Σημαντικός παράγοντας και αυτού του φαινομένου, είναι το τεράστιο πλέον έλλειμμα παιδείας, που κάποιοι μεθοδικά και διαχρονικά φροντίζουν συνεχώς να μεγιστοποιούν.
Η ουσία είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου πανελλαδικά, μόνο καλά λόγια είχε να πει για το αναγκαίο εγχείρημα και τους συντελεστές του.
Σε αυτούς λογοδοτούμε και από τη δική τους ανιδιοτελή άποψη αντλούμε δύναμη για τα επόμενα βήματα μας.

– Στείλατε εξώδικο στον κ. Πολάκη. Τι ήταν αυτό που σας ενόχλησε περισσότερο; Θα υπάρξει συνέχεια;

Ο «πολύς» κύριος Πολάκης, είναι ένας κοινός συκοφάντης του αίσχιστου είδους και θα λογοδοτήσει για τα λεχθέντα του εις βάρος μου, ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.
Ορισμένοι «λεβέντες» που αλαζονικά θεωρούν την αστική ευγένεια και την προσήλωση μας στους νόμους και στο κράτος δικαίου αδυναμία, θα αντιληφθούν συντόμως ότι η περίοδος του ακραίου λαϊκισμού και της πολιτικής τυμβωρυχίας στη χώρα που λέγεται Ελλάδα, τελειώνει.

“Η περίοδος του ακραίου λαϊκισμού και της πολιτικής τυμβωρυχίας στη χώρα που λέγεται Ελλάδα, τελειώνει”

Είθισται πίσω από την αναίδεια τέτοιων ατόμων, να επικαλύπτεται επιμελώς η θρασυδειλία που τους διακατέχει για προφανή δικά τους ανομήματα, με τη βουλευτική ασυλία δόλια να τους παρέχει και την ανάλογη επίπλαστη ασφάλεια.

– Βρεθήκατε στο στόχαστρο αντιεξουσιαστών στις επιχειρήσεις που διατηρείτε αλλά και έξω από το σπίτι σας. Πως νιώσατε;

Οι ηθικοί αυτουργοί των αντιεξουσιαστών Πολάκης και Βαξεβάνης, έχουν όνομα και ιδιότητα. Είναι αυτοί οι ίδιοι που ως πυροκροτητές, πυροδότησαν τη δράση τους.
Το κρεσέντο τους στο διαδικτυακό βόρβορο που συναθροίζονται, σταμάτησε μόνο όταν οι συντεταγμένες συνιστώσες τους ανέλαβαν τη γνωστή τους δράση.
Ειδικά η επίθεση στην οικία μου από τους χαϊδεμένους αντεξουσιαστές του δημοκράτη Πολάκη, σηματοδοτεί και το στόχο και την οργάνωση.
Δυστυχώς για αυτούς η άνανδρη επίθεση παρουσία των τριών ανήλικων παιδιών μου, μόνο κύματα κοινωνικής συμπάθειας στο πρόσωπο μου προκάλεσαν.

– Έχει φιγουράρει πολλές φορές το όνομά σας για υποψήφιος στην πολιτική. Θα σας βλέπαμε ποτέ σε αυτό τον ρόλο;

Γνωρίζετε ότι ενεργός πολίτης δεν σημαίνει απαραίτητα και υποψήφιος στη πολιτική.
Το πρώτο ουδέποτε το αρνήθηκα. Το δεύτερο ουδέποτε υπήρξε ούτε θα γίνει αυτοσκοπός.
Η επιχειρηματικότητα και η χαρά της δημιουργίας είναι δώρα Θεού στη ζωή μου.
Στη «Πλάτωνος πολιτεία» ηχούν βαθιά μέσα μου τα αιώνια λόγια:
«Σε οποία πόλη λένε για το ίδιο πράγμα ότι “αυτό είναι δικό μου “ ή “αυτό δεν είναι δικό μου”, η εν λόγω πόλη δεν κυβερνιέται με τον άριστο τρόπο»…

– Ευχαριστώ πολύ κ. Νταβέλη

Εγώ σας ευχαριστώ κ. Γιαννιώτη

 

Φωτό Βασίλης Γιώργης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here