Νοτοπούλου σε Ζέρβα: Να ξεκαθαρίσετε εάν τάσσεστε με τη Δημοκρατία ή τον φασισμό

301

Να ξεκαθαρίσουν δημόσια αν τάσσονται με τη Δημοκρατία ή με το φασισμό καλεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσο Τσαβλή με δήλωσή της, η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου. 

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Η κ. Νοτοπούλου κατηγορεί τον κ. Τσαβλή καθώς όπως αναφέρει «επέλεξε να διαβάσει επιστολή την οποία υπέγραφαν μέλη της φασιστικής οργάνωσης “Ιερός Λόχος”, προκαλώντας ένταση στο Σώμα αλλά και την αντίδραση του Δημάρχου».

Μάλιστα, κάνει λόγο για «ρατσιστικό, ξενοφοβικό και φασιστικό εντέλει παραλήρημα δημοτικού συμβούλου».

Αναλυτικά η δήλωση της

«”Εν απουσία μου επιτρέπω και να με δείρουν”»

Και να πουν όσα ψέματα θέλουν. Και να με αμφισβητήσουν.

Η Σωκρατική ρήση δεν μπορεί όμως να μου επιτρέψει να ανεχτώ το χθεσινό ατόπημα(;),λάθος(;) στο οποίο υπέπεσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής ενώ αμέσως προηγουμένως δεν είχε διακόψει, όπως θα έπρεπε το ρατσιστικό, ξενοφοβικό και φασιστικό εντέλει παραλήρημα δημοτικού συμβούλου.

Οι σύμβουλοι της παράταξης “Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ” έδωσαν μάχη χθες για να κρατήσουν ψηλά το κύρος του κορυφαίου δημοκρατικού θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου ,αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πού θα αφήσετε να φτάσει η κατάσταση; Πόσο ακόμη θα ανεχτούμε τον εκφυλισμό της διαδικασίας;

Ο κ. Τσαβλής επέλεξε να διαβάσει επιστολή την οποία υπέγραφαν μέλη της φασιστικής οργάνωσης “Ιερός Λόχος”, προκαλώντας ένταση στο Σώμα αλλά και την αντίδραση του Δημάρχου.

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Πρόεδρε,

σας  καλούμε να ξεκαθαρίσετε δημόσια και ενώπιον των Θεσσαλονικέων αν τάσσεστε με τη Δημοκρατία ή με το φασισμό.

Σας  καλούμε να απολογηθείτε και να ζητήσετε συγγνώμη από το λαό της πόλης για την θεσμική εκτροπή προς την οποία ρέπει το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι το οποίο δεν συνέβη ούτε επί Δημαρχιών αλήστου μνήμης.

Σας καλούμε να περιφρουρήσετε ως οφείλετε την ίδια τη δημοκρατική διαδικασία απομονώνοντας κάθε φωνή  μισαλλοδοξίας και σκοταδισμού ειδικά όταν αυτή αρθρώνεται από αιρετούς αλλά και όταν επιχειρείται από ομάδες που κινούνται στο χώρο της ακροδεξιάς.

Σας δηλώνουμε πως αν δεν απαντήσετε άμεσα στα ερωτήματα που τίθενται παραπάνω, σας θέτουμε προ των ευθυνών σας και σας προειδοποιούμε ότι θα μετέλθουμε κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση της Δημοκρατίας εντός του Δημοτικού Συμβουλίου».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here