Ν. Παπαθανάσης: Ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω στήριξης των επιχειρήσεων

212

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο περαιτέρω στήριξης των επιχειρήσεων σύμφωνα με όσα ανέφερε σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε, χθες το απόγευμα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης, ανάλογα με την πορεία της οικονομίας εξετάζονται στοχευμένες παρεμβάσεις. Μάλιστα απαντώντας σε ερωτήματα φορέων σημείωσε ότι εξετάζονται και παρεμβάσεις στη φορολογία παραπέμποντας στα όσα έχει πει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα σχολιάζοντας τις αιτιάσεις φορέων της αγοράς όπως ο FedHATTA, η ΓΣΒΕΕ και άλλοι, σε σχέση με την «φραγή», όπως είπαν,  που βάζουν οι τράπεζες σε χρηματοδοτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων ο υφυπουργός τόνισε ότι υπάρχει συνεχής έλεγχος και παρακολούθηση των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Παράλληλα αναφερόμενος ο κ. Παπαθανάσης στην προσπάθεια στήριξης των επιχειρήσεων παρέπεμψε στον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ που θα γίνει το φθινόπωρο. Μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι εξετάζεται να ενταχθούν στην «ομπρέλα» του ΕΣΠΑ και κλάδοι όπως το franchise καθώς, όπως τόνισε, προσφέρουν στην ανάπτυξη.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από την πλευρά του ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τα μέλη της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου αλλά και εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων, έθεσαν στον κ. Παπαθανάση θέματα για τη λειτουργία της επιχειρηματικότητας. Όπως είπαν, τα θέματα αυτά ήταν η έλλειψη ρευστότητας, ο αποκλεισμός σημαντικού μεριδίου επιχειρήσεων από τα χρηματοδοτικά εργαλεία, η ανάγκη για επιδότηση εργασίας και όχι ανεργίας, η μείωση της φορολογίας που απαιτείται προκειμένου να αυξηθεί η κίνηση στην αγορά και γενικότερα όλα τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα το επιχειρείν.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here