Μπαργιώτας από τη λαϊκή Νεάπολης: Τα ροδάκινα μένουν στα δέντρα

368

Αγανακτισμένοι είναι οι αγρότες για τα αδιάθετα ροδάκινα και νεκταρίνια, καθώς λόγω του ρωσικού εμπάργκο χιλιάδες τόνοι παραμένουν καθηλωμένοι είτε στα ψυγεία των Συνεταιρισμών είτε στα δέντρα με τις τιμές να έχουν πάρει τον κατήφορο. «Δεν τα μαζεύω καν από τα δέντρα» έλεγε αγρότης στο Μπαργιώτα στη λαϊκή της Νεάπολης.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για ανικανότητα της κυβέρνησης που «επί 4,5 σας «τσάκισε» με τη φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων/άμεσων ενισχύσεων από 22 έως 45%, την εξομοίωση αγροτικών εκμεταλλεύσεων με τις επιχειρήσεις και την αύξηση προκαταβολής φόρου στο 100%, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στο υπερτριπλάσιο αυτής του ΟΓΑ και τη σύνδεσή τους με το φορολογητέο εισόδημα, την αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος. Στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 20% η παραγωγή και η κυβέρνηση πέτυχε την απόσυρση 30 χιλιάδων τόνων ροδάκινου από την αγορά, που θα αποφέρουν στους αγρότες της 14 εκ. ευρώ. Η αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη».

Στη συνέχεια ο κ. Μπαργιώτας επισκέφθηκε Αμπελώνα, Ροδιά, Δελέρια. Βασικό θέμα συζήτησης οι πολιτικές εξελίξεις. Εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα ζητούσαν από το βουλευτή όσοι συνομίλησαν μαζί του. Δεν έλειψαν και εκείνοι που ήθελαν να μάθουν τι έγινε τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή με τους διορισμούς μετακλητών, συγγενών και φίλων. «Έχουν θράσος. Ευτυχώς υπάρχει και η Διαύγεια – που είναι έργο του ΠΑΣΟΚ- και δεν μπορούν να κρυφτούν» ανέφερε ο Μπαργιώτας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here