Μπαργιώτας στα Παραπολιτικά FM: «Οι απομιμήσεις τελείωσαν»

317

Στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1 FMέδωσε συνέντευξη ο βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Κώστας Μπαργιώτας.  Η συζήτηση αφορούσε τις εκλογές, την Κεντροαριστερά, τα σενάρια περί συνεργασιών και τα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού.

Σε σχέση με την Κεντροαριστερά και τη δυναμική του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Μπαργιώτας είπε «Γυρίζοντας στις πόλεις και τα χωριά του Ν. Λάρισας ο κόσμοςφαίνεται ότι γυρίζεισταθερά το βλέμμα προς το Κίνημα Αλλαγής,καθώς η διάψευση των προσδοκιών από τον Σύριζαυπήρξε τα τελευταίαχρονιάτεράστια, με πολύ απογοητευμένοκόσμο ο οποίοςσυνειδητοποιεί ότι οι απομιμήσειςέχουντελειώσει.Θεωρώ πως το Κίνημα Αλλαγήςεπανέρχεται στο προσκήνιο και θα είναι ο ισχυρόςπόλος στον ευρύτεροχώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς.Η χώραχρειάζεται έναν πραγματικάπροοδευτικόπόλο. Έναν πόλο που δεν μπορεί να είναι αυτός που στεγάζει τους μισούς ΑΝ.ΕΛ..Χρειάζεται ένα σοσιαλδημοκρατικόκόμμα και αυτό είναι το ΚίνημαΑλλαγής».

Ερωτηθείς εάν το Κίνημα αλλαγής θα συνεργαστεί με τη ΝΔ ανέφερε «Δεν θα συμπληρώσουμεαριθμούς.Μπορούμε και θα πορευτούμεαυτόνομα για το καλό του ελληνικούλαού και το καλό της χώρας. Για να συνεργαστούμεπρέπεικυρίως να συμφωνούμε και πρέπει να υπάρξουνπολιτικέςεγγυήσεις ότι το αποτέλεσμα που θα παραχθεί από μια συνεργασία θα είναι υπέρ του κράτους».

Τέλος, ο κ. Μπαργιώταςαναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής πολιτικής στα αγροτικά θέματα «Ο κάμποςπερνάει μια μεγάληκαμπή αυτή την εποχή, καθώςκάποιεςκαλλιέργειεςέχουνπάψει να είναι αποδοτικές με κύρια το βαμβάκι. Οι πολιτικές του Σύριζαυπήρξανεξοντωτικέςτόσο σε ασφαλιστικέςεισφορέςόσο και στον τρόποτιμολόγησης των εφοδίων του πετρελαίου. Οι αγρότεςπλέον τα τελευταία δυο χρόνια είναι πραγματικάαπελπισμένοι.Χρειάζεται ένα νέο παραγωγικόμοντέλο.Έχουμεκάνει μια δέσμηπροτάσεων για αυτό,που περιλαμβάνειενίσχυση των ομάδωνπαραγωγής με συγκεκριμένακίνητρα, όπως η μείωση της φορολογίας, η ελάφρυνση του βάρους στα εφόδια, κίνητρα για τους νέουςαγρότες, τις νέεςπαραγωγές και καλλιέργειες. Χρειάζονταινέεςπολιτικές. Πρέπει να αρχίσουμε να ασχολούμαστε με τα συγκεκριμέναπροβλήματακάθε κλάδου και κάθε περιοχής με ένα νέο ξεχωριστότρόπο».

Μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό απόσπασμα εδώ:

https://soundcloud.com/kostas-bargiotas/fm-901-22-06-2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here